Головна Новини Політика внутрішня політика Кабмін вирішив продати частину своїх будівель
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін вирішив продати частину своїх будівель

Дубілет анонсував оптимізацію урядових площ: звільнені будівлі передадуть на приватизацію чи оренду

5 лютого 2020, 09:33 comments1822
Поділіться публікацією:
Кабмін вирішив продати частину своїх будівель

Уряд прийняв рішення оптимізувати площі Кабміну, а вивільнені будівлі передати у приватні руки. Про це розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода" міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

За його словами, на даний період вже оптимізовано близько 300 нових місць, крім того, планується за такою ж схемою оптимізувати ще близько 300.

“Завдяки цьому, вийде в цьому ж будинку розмістити як мінімум одне або два не дуже великих міністерства", – сказав чиновник.

Як повідомляло видання "Коментарі", раніше Дубілет анонсував масштабне скорочення українських чиновників. Скорочення торкнеться штату районних держадміністрацій (РДА) — з них будуть звільнені 18449 осіб. На думку міністра, така реорганізація допоможе підвищити ефективність роботи державних органів влади.

4 лютого парламент попередньо схвалив зміни до Конституції, які передбачають скорочення кількості депутатів парламенту до 300. Число нардепів буде знижено з 450 до 300 осіб, крім того планується закріпити в Конституції пропорційну виборчу систему.

Народний депутат України VIII скликання, експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов вважає, що ідея скорочення кількості депутатів похована в цьому парламенті.

Водночас політичний експерт, заступник директора Українського інституту політики Кирило Молчанов називає голосування за скорочення депутатського корпусу популістським кроком, що має певні тактичні цілі

   




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!