Головна Новини Політика внутрішня політика У Раді хочуть спростити жителям ОРДЛО отримання пенсій
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді хочуть спростити жителям ОРДЛО отримання пенсій

Зараз отримання пенсій жителів ОРДЛО посередниками незаконно

5 лютого 2020, 14:05 comments1872
Поділіться публікацією:
У Раді хочуть спростити жителям ОРДЛО отримання пенсій

У Верховній Раді пропонують спростити отримання пенсій жителями окупованих районів Донецької та Луганської областей. Про це заявила глава комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова, передає "РБК-Україна".

Законопроект № 2083-Д передбачає, що зможе отримувати пенсію посередник, у якого буде відповідний документ, засвідчений нотаріально на підконтрольній території Україні.

"Не зможуть посередники отримувати пенсію, поки це не буде завірено нотаріусом на нашій підконтрольній території. А всі дії нотаріуса, які відбуваються на тій території, не приймаються нашою стороною. Тому все, що відбувається (зняття виплат з пенсійних карток посередниками, — ред.) відбувається з порушенням чинного законодавства", — заявила Третьякова.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба заявив про те, що виплата пенсій мешканцям ОРДЛО поки що неможлива.

"Вирішення цієї проблеми безпосередньо пов'язане з процесом деокупації. Буде там Пенсійний фонд, будуть працювати платіжні системи, тоді можна буде щось вирішити", — сказав чиновник.

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда повідомила, чому українська влада на сьогоднішній день не може виплачувати пенсії в окупованому Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!