Головна Новини Політика внутрішня політика В курс не увійшли: Ситник розповів про проблеми НАБУ зі «справами Майдану»
commentss НОВИНИ Всі новини

В курс не увійшли: Ситник розповів про проблеми НАБУ зі «справами Майдану»

Всього в НАБУ перередано 15 тис. томів так званих «справ Майдану»

7 лютого 2020, 18:33 comments1740
Поділіться публікацією:
В курс не увійшли: Ситник розповів про проблеми НАБУ зі «справами Майдану»

Детективи Національного антикорупційного бюро, які будуть розслідувати кримінальні провадження про злочини під час акцій протесту в Києві в листопаді 2013 р. — лютому 2014 р., не вивчили матеріали справ. Про це заявив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, передає "Інтерфакс — Україна".

"Це 15 тис. томів. Проблема в тому, що минуло 5 років, а справи не розслідувані Генеральною прокуратурою, і зараз вони передаються. Я не можу сказати, що за цей період, поки вони знаходяться у нас, детективи вивчили 15 тис. томів", — сказав Ситник.

За словами глави НАБУ, він спілкувався з генеральним прокурором Русланом Рябошапкою на предмет залучення до розслідування прокурорів Офісу генпрокурора, які вели розслідування справ Майдану".

"У мене була розмова з генпрокурором щодо того, щоб залучити прокурорів, які знають ці справи, до процесуальних робочих груп, і детективи максимально швидко увійшли в курс справи", — підкреслив чиновник.

Ситник також зазначив, що в Бюро розуміють всю відповідальність і продовжать роботу над тим, щоб Євросоюз не зняв санкції проти колишніх топ-чиновників України. Термін дії обмежувальних заходів закінчується навесні поточного року.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 2 січня Державне бюро розслідувань призначило керівником відділу з розслідування "справ Майдану" Олександра БурякаРодичі "Небесної сотні" закликали скасувати призначення Буряка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!