Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський запропонував ОРДЛО контроль кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський запропонував ОРДЛО контроль кордону

Володимир Зеленський вважає, що контролювати кордон на Донбасі під час місцевих виборів можуть представники України, ОРДЛО і ОБСЄ

15 лютого 2020, 21:56 comments3498
Поділіться публікацією:
Зеленський запропонував ОРДЛО контроль кордону

Президент України Володимир Зеленський запропонував спільний контроль кордону представниками ОБСЄ та окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб провести місцеві вибори на Донбасі. Про це сказав Зеленський на Українському ланчі в рамках Мюнхенської конференції з безпеки.

За словами Зеленського, він піднімав це питання на нормандської зустрічі 9 грудня, а тепер це питання обговорюється в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську.

"Я думаю, що у нас є можливість дотиснути, щоб там були як українці, так і представники тимчасово окупованих територій, так і ОБСЄ", — заявив Зеленський.

Президент України запевнив, що Україна не буде проводити місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей без контролю за кордоном.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кабінет міністрів України продовжив спрощений режим в'їзду дітей на окуповані території Донбасу. Повідомляється, що до 1 травня 2020 року в'їзд на окуповані території Донбасу дітей у віці від 14 до 16 років, у яких немає паспорта, може здійснюватися при пред'явленні свідоцтва про народження. Таким чином, громадяни України, які не мали можливості оформити паспорт із-за постійного проживання на тимчасово окупованих територіях, можуть перетинати КПВВ зі свідоцтвом про народження або довідкою, виданої територіальним органом або підрозділом ДМС при втраті або крадіжці паспорта.

Верховна Рада (ВР) відправила 5 лютого на доопрацювання законопроект, який передбачав спрощення отримання пенсії внутрішньо переміщеними особами (ВПЛ) і пенсіонерами, що живуть на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Експерти висловили виданню "Коментарі" думки щодо такого кроку українських парламентаріїв.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!