В ДБР закликали скасувати амністію майданівців

В ДБР нагадали, що на Майдані загинули 13 правоохоронців

В. о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедиктова закликала скасувати закон, який передбачає амністію для активістів Революції Переваги, так як це заважає розслідуванню злочинів, скоєних під час протестів. Про це він сказала в інтерв'ю "Лівому берегу".

"Було вбито 78 мітингувальників і 13 міліціонерів. З точки зору справедливості, ми повинні пам'ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав. Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон потрібно скасувати", - сказала чиновниця.

Венедиктова також додала, що вже розроблено законопроект про заочне засудження, який був направлений керівникам фракцій у Верховній Раді.

"Дуже сподіваємося, що депутати його підтримають. Оскільки далі ми не можемо рухатися. Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх... Але без цього, повторюся, рухатися далі (в розслідуванні справ Майдану) неможливо", - додала вона.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Офіс генерального прокурора передав до ДБР 42 "справи Майдану".

Експерти оцінили на прохання порталу "Коментарі" перспективи розслідування тих подій, а також висловили думки – чи так однозначно вони виглядають зараз, через шість років.