Головна Новини Політика внутрішня політика Евакуйовані з Уханя в безпеці, - Гончарук
commentss НОВИНИ Всі новини

Евакуйовані з Уханя в безпеці, - Гончарук

Безпека на території медцентру в Нових Санжарах забезпечують 300 військовослужбовців, - Гончарук

21 лютого 2020, 02:19 comments1776
Поділіться публікацією:
Евакуйовані з Уханя в безпеці, - Гончарук

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що всі українці та іноземці, яких евакуювали з Китаю і перевезли в санаторій в Полтавській області, перебувають у безпеці під охороною Нацгвардії. Про це він написав у Telegram.

Як зазначив Гончарук, безпека території медцентру в Нових Санжарах забезпечують 300 військовослужбовців ще 100 нацгвардейцев знаходяться в резерві. Крім того, поліція посилила патрулювання в регіоні.

"Всі евакуйовані люди пройшли перевірку і не мають симптомів гострих респіраторних захворювань. Люди в повній безпеки", − підкреслив прем'єр.

Гончарук додав, що з евакуйованими залишаються троє медичних працівників, які супроводжували їх під час польоту.

Раніше "Коментарі" писали, що, українка відмовилася від евакуації з китайського Уханя, так як їй не дозволили взяти з собою собаку. Про це Зінченко Анастасія написала в своєму Instagram. Як розповіла дівчина, спочатку українське посольство в КНР відмовило їй в евакуації з собакою. Однак після розголосу цієї історії з дівчиною нібито зв'язалися з посольства і дозволили взяти вихованця, але за умови, якщо вона збере необхідні документи про його відповідності санітарним нормам. Зінченко розповіла, що зробила це, незважаючи на всі труднощі, пов'язані з обмеженнями у пересуванні по Уханю. Сьогодні вранці дівчина відправила документи в посольство України. Однак звідти зателефонували і повідомили, що вона не може вилетіти з Китаю з собакою.

Головна тема сьогоднішнього дня евакуація 48 українців, яким вдалося покинути небезпечний Ухань і повернутися на батьківщину. Втім, прийом деяких земляків привітним не назвеш. Коли з'явилася інформація про те, що "уханьцев" поселять на карантин на базі відпочинку в Харківській області, хвиля паніки прокотилася з цього регіону. Інформація виявилася помилковою: послідувала відповідь Міноборони про те, що всіх прибулих відправлять в ізоляцію в санаторій МВС у Нових Санжарах Полтавської області. Після події більше нагадують бойовик, ніж гуманну реакцію суспільства: жителі селища влаштували масовий протест, палили шини і погрожували військовим, які, в свою чергу, пригнали бронетехніку.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!