Головна Новини Політика внутрішня політика "Відставка Рябошапки": відомі справжні причини звільнення екс-генпрокурора
commentss НОВИНИ Всі новини

"Відставка Рябошапки": відомі справжні причини звільнення екс-генпрокурора

У "Слузі народу" переконані, що Руслан Рябошапка не зміг використати отриманий "карт-бланш"

19 березня 2020, 15:42 comments3278
Поділіться публікацією:
"Відставка Рябошапки": відомі справжні причини звільнення екс-генпрокурора

Голова правового комітету Верховної Ради Андрій Костін заявив, що вотум недовіри, а надалі і відставка генерального прокурора України Руслана Рябошапки, народні депутати підтримали причини невикористання того "карт-бланшу", який Рябошапка отримав на старті своєї нової посади. Про це Костін розповів в інтерв'ю агентству "РБК-Україна".

Так, за словами Костіна, Рябошапка зайняв посаду генерального прокурора, вже встигнувши попрацювати в якості заступника глави Офісу українського гаранта, а отже брав безпосередню участь у підготовці відповідних законопроектів і курирував питання, пов'язані з правоохоронною діяльністю та судовою системою.

"Є моменти, за якими був виданий серйозний карт-бланш, проте я, щиро скажу, результату не побачив. І, скажу чесно, через 6 місяців, я не побачив і "світла в кінці тунелю", — зазначив Костін у своїй бесіді з журналістами.

Також голова правового комітету зазначив, що деякий час його тривожили сумніви щодо правильності рішення звільнити Рябошапку з посади голови Офісу генпрокурора, але коли останній відмовився відповідати на запитання народних депутатів щодо своєї діяльності, такі коливання відпали.

"Не завжди перемога чи невдача є результатом діяльності конкретної людини. Як правило, це робота команд, а то й цілих інституцій. Але завжди є конкретна людина, який несе відповідальність за роботу інституції, в тому числі політичну", — підкреслив Андрій Костін.

Політик додав, що звільнення Рябошапки може стати потужним сигналом для багатьох інших керівників, що у суспільства немає часу чекати. Люди повинні бачити, що в прокуратурі не тільки відбувається чергова реформа, але одночасно і виконується основна, кримінально-процесуальна функція прокуратури, і є результат.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що крісло генерального прокурора України після Руслана Рябошапки вперше в нашій країні посіла жінка — Ірина Венедиктова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!