Головна Новини Політика внутрішня політика Вакарчук: "Нам потрібно вводити не надзвичайний стан, а політичний карантин"
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакарчук: "Нам потрібно вводити не надзвичайний стан, а політичний карантин"

Музикант і нардеп Святослав Вакарчук окреслив питання, з якими варто почекати в політиці на час карантину

24 березня 2020, 18:53 comments4478
Поділіться публікацією:
Вакарчук: "Нам  потрібно вводити не надзвичайний стан, а політичний карантин"

Екс-голова парламентської партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що не бачить необхідності введення в Україні надзвичайного стану у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Цензор".

"Сьогодні у мене немає логічного пояснення, навіщо потрібно надзвичайний стан. Я на даний момент не бачу для цього підстав. У нас є надзвичайна ситуація в деяких областях. У всіх посадових осіб, які здійснюють ту чи іншу виконавчу владу, достатньо повноважень, щоб вони сьогодні тримали ситуацію під контролем. Зрозуміло, що сьогодні особливий час, і потрібні якісь особливі дії. Для них є всі конституційні підстави", — підкреслив парламентарій.

Також він додав, що в нинішніх умовах президентові Володимиру Зеленському необхідно зробити офіційну заяву для народу, щоб розвіяти існуючі в суспільстві припущення, що коронавірус і карантин це всього лише ширма, за якою топ-політики переслідують свої особисті інтереси.

"Тому що це буде погано пахнути як всередині політичного суспільства, так і назовні. І він (Зеленський, — прим. ред) — перший, кому вигідно сказати, що ніхто цього робити не буде", — сказав Вакарчук.

На думку нардепа з "Голосу", зараз взагалі необхідно відкласти всі значні для держави питання і не вирішувати їх у стресовій ситуації.

"Сьогодні треба піти на "політичний карантин". Нам треба всі неоднозначні питання винести за дужки — як мінімум на час реального карантину і невизначеності в тому, як правильно працює влада. Не можна їхати в Мінськ 25 числа і щось підписувати, коли Рада де-юре працює, а де-факто — немає. Ви ж розумієте, що це розколює суспільство. А нам всім потрібно об'єднуватися. Той же питання — земля. Такі питання треба зараз просто поставити на паузу. Є важливі речі, які треба робити зараз. У тому числі — допомагати уряду боротися з наслідками епідемії. І там, де роль парламенту в цьому є, її треба робити швидко, чесно", — підсумував Вакарчук.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, як Святослав Вакарчук справляється з коронавірусом в побутових умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!