Головна Новини Політика внутрішня політика Голосування щодо землі показало, що рік тому українці поміняли «шило на мило» – Фомін
commentss НОВИНИ Всі новини

Голосування щодо землі показало, що рік тому українці поміняли «шило на мило» – Фомін

На думку політоглядача Олександра Фоміна, голосування щодо землі показало, що у «слуг» і партії Порошенка немає ідейних розбіжностей

3 квітня 2020, 12:25 comments1879
Поділіться публікацією:
Голосування щодо землі показало, що рік тому українці поміняли «шило на мило» – Фомін

Об'єднання "Слуги народу" Зеленського та "Європейської солідарності" Порошенка говорить про те, що рік тому українці поміняли "шило на мило", вважає політичний оглядач Олександр Фомін.

"Вам не здається, що рік тому ми поміняли "шило на мило"? І голосування за продаж землі в Раді, де злилися в екстазі "слуги" з партією Порошенка це наочно показало", — пише він у своїй колонці на сайті "Кореспондент".

Щоб зрозуміти, who is who, Фомін пропонує порівняти ідеологічні позиції щодо головних питань – війна на Донбасі, закон про російську мову, кредити МВФ — і приходить до висновку, що немає ніякої різниці між Зеленським і Порошенком.

"Війна на Донбасі – при Зеленському триває точно так само, як при Порошенкові. "Голос Сороса" і Тимошенко – така ж "партія війни", вони теж за "війну до перемоги", за умови, що воювати за них будуть інші", — пише оглядач.

За словами Фоміна, "Мінські угоди" при Зеленському точно так само не виконуються, як і при Порошенкові, а "Голос" і Тимошенко – теж проти "Мінського протоколу" і "Мінська-2".

"Кредити МВФ – це у своєму серіалі Зеленський сміливо посилав Фонд, а в реальному житті він прогнувся навіть швидше за Порошенка", — робить висновок автор.

Якщо взяти ключові маркери політичного порядку, пояснює Фомін, такі як мир на Донбасі, виконання "Мінських угод", закони про мову та про середню освіту, боргова кабала, "серед великих гравців тільки "Опозиційна платформа" Медведчука виступає проти диктату з боку МВФ".

"Всі інші – "Слуги", партія Порошенка і т. д. – це один суцільний "одобрямс", — резюмує Фомін.

Крім того, оглядач звертає увагу, що і самі "слуги народу" назвали Віктора Медведчука і його партію головними супротивниками продажу української землі.

"Головне, так вважають і самі "слуги народу". Головний "слуга" Давид Арахамія кілька разів скаржився, що саме Медведчук & Co не дають прийняти закон про землю, подавши більше 3500 поправок", — нагадав він.

А ось з партією Порошенка, пише Фомін, у "слуг" немає розбіжностей.

"Нарешті, якщо говорити про перспективи, то так, Зеленський-Порошенко-МВФ-Сорос ситуативно виграли, але стратегічно є надія, що програли, бо цілий список порушень допоможе опозиції оскаржити закон у Конституційному суді", — прогнозує політичний оглядач Олександр Фомін.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що закон про ринок землі "завис": нардепи подали 5 постанов про скасування рішення Ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!