Рябошапка про Венедиктову: "Це найгірший вибір Зеленського"

Екс-генпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що на його місце президент Володимир Зеленський міг знайти когось кращого за Ірину Венедиктову

Колишній глава Офісу генерального прокурора України Руслан Рябошапка не схвалює призначення своєї наступниці Ірини Венедиктової за рекомендацією глави держави Володимира Зеленського у зв'язку з її людськими якостями. Про це він розповів у своєму інтерв'ю "24 каналу".

На переконання Рябошапки, новий генеральний прокурор намагається "загнати назад" ряд кримінальних проваджень, якими під час його роботи активно займалися слідчі.

"Вона це робить, тому що у неї таке світогляд і вона буде його втілювати руками прокурорів, які зараз працюють в Офісі генерального прокурора", - заявив Руслан Рябошапка.

Втім поки він не став давати публічних оцінок самої роботи Венедиктової на новій посаді, але при цьому відкрито заявив, що вважає такий вибір українського гаранта Володимира Зеленського найгіршим із тих, кого він міг рекомендувати на цю посаду.

"На цю посаду ще обговорювалася кандидатура Сергія Іонушаса як заступника керівника правоохоронного комітету в парламенті. Мені здається, що цей вибір був би значно кращим в плані людських якостей", - зазначив екс-генпрокурор.

Рябошапка додав, що, найвірогідніше, Зеленський не сам зробив такий вибір, а його до нього "підштовхнули" люди в найближчому оточенні з Офісу президента.

"Мені важко сказати, чим керувався президент при цьому виборі, можливо новий керівник Офісу Президента (Андрій Єрмак, - прим. ред.) вплинув. І мотиви мені, чесно кажучи, не зрозумілі, президент мені їх не пояснює. Ми не мали можливості з президентом на цю тему поговорити", - уклав він.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генерального прокурора Ірину Венедиктову публічно дорікали за тиск на Віктора Гандзюка, батька загиблої активістки з Херсона Катерини Гандзюк, яку в 2018 році облили кислотою.