Головна Новини Політика внутрішня політика У Порошенка назвали кримінальну справу проти нього способою тиску на Верховний суд через націоналізацію банку "Приват"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Порошенка назвали кримінальну справу проти нього способою тиску на Верховний суд через націоналізацію банку "Приват"

Адвокати п'ятого президента Петра Порошенка зробили заяву за пред'явленими йому підозрами від Офісу генпрокурора

8 квітня 2020, 18:19 comments2300
Поділіться публікацією:
У Порошенка назвали кримінальну справу проти нього способою тиску на Верховний суд через націоналізацію банку "Приват"

Адвокати п'ятого президента України Петра Порошенка заявили, що підозра, яке ініціювала голова Офісу генерального прокурора Ірина Венедиктова, є нічим іншим, як способом тиску на склад колегії Верховного суду та встановлення над ним контролю напередодні розгляду ключового для держави питання щодо націоналізації банку "Приват". Про це передає прес-служба партії "Європейська солідарність".

"Очевидно, що ці спроби дискредитують Верховний Суд і всіх суддів Верховного Суду. Це безумовно є спробою встановити додатковий контроль над Верховним Судом і над суддями, як будь-яку кримінальну справу, дозволяє викликати людей на допити, проводити слідчі дії, тиснути різними способами. Це означає, що на тлі розвитку ситуації зі справою по "Привату", дуже чутливе для президента Зеленського, Офіс президента отримує додаткові важелі контроль над правосуддям в Україні", — впевнений представник інтересів Порошенко в суді Ілля Новіков.

Також він нагадав, що опубліковані проекти підозр, які Венедиктова намагалася підписати у Рябошапки, були відхилені ним як "юридичний треш".

"Я можу з ним тільки погодитися — це дійсно юридичний треш, спроби перекладати в кримінальну площину питання конституційних повноважень президента щодо призначення суддів", — зазначив Новіков.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український бізнесмен Ігор Коломойський з рук якого і був приватизований "ПриватБанк", висловив свою позицію про так зване "антиколомойском" закон, що забороняє приватизувати банки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!