Головна Новини Політика зовнішня політика Американські винищувачі перехопили російських бомбардувальників над Аляскою
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські винищувачі перехопили російських бомбардувальників над Аляскою

Американські і канадські винищувачі перехопили два російські бомбардувальники дальньої дії біля узбережжя Аляски в четвер, за даними Північноамериканської командування з аерокосмічної оборони, яке опублікувало зображення зіткнення.

9 серпня 2019, 16:54 comments1872
Поділіться публікацією:
Американські винищувачі перехопили російських бомбардувальників над Аляскою

Два американських літака-невидимки F-22 і два канадських винищувачі CF-18 перехопили російські бомбардувальники Ту-95 з ядерним зброєю після того, як вони увійшли в Аляскінський і Канадську розпізнавальні зони ППО, які простягаються приблизно в 200 милях від західного узбережжя Аляски.

Російське повітряне судно залишалося у міжнародному повітряному просторі і ніколи не заходило на суверенну територію США або Канади, заявило головне управління Армії США.

Цей останній перехоплення відбувається в складний час в американо-російських відносинах.

З одного боку, президент Дональд Трамп дав зрозуміти, що хоче поліпшити відносини з Москвою, але в той же час дві країни зіткнулися з-за широких кіл геополітичних питань, включаючи анексію Криму Росією, втручання на виборах і спробу отруєння передбачуваного російського шпигуна в Британії.

Польоти російських бомбардувальників, розглядаються американськими військовими чиновниками як частина зусиль Кремля по підготовці своїх збройних сил до потенційного кризи, одночасно посилаючи сигнал сили супротивникам.

Американські офіційні особи повідомляють, що російські бомбардувальники і літаки літали в цьому районі кілька разів на рік протягом останніх декількох років і аналогічним чином перехоплювалися американськими або канадськими літаками, що діють у рамках NORAD.

"Головним пріоритетом NORAD є захист Канади і Сполучених Штатів. Оператори NORAD впізнали і перехопили російський літак, летів над нашими країнами", — сказав генерал Терренс Дж. О'шонессі, командир NORAD.

"Незалежно від того, чи реагує він на порушників обмеженого повітряного простору всередині країни або виявляє і перехоплює іноземні військові літаки, NORAD знаходиться в режимі готовності 24 години на добу, сім днів в тиждень, 365 днів в році" — заявив генерал.

Інцидент в четвер стався після того, як минулого тижня NORAD упізнав два російських розвідувальних морських підводних літака, що заходили в заборонену зону.

"Російський літак залишався в міжнародному повітряному просторі на захід від материкової Аляски, і літак жодного разу не входив в суверенна повітряний простір Сполучених Штатів" — заявляє верховенство NORAD.

Самий останній перехоплення російських літаків біля узбережжя Аляски стався в травні 2019 року, коли два американських F-22 перехопили чотири російських бомбардувальники й два винищувачі Су-35, які влетіли у зону ідентифікації ППО.

У січні американський літак E-3, два винищувачі F-22 і два канадські винищувачі CF-18 аналогічним чином "позитивно ідентифікували" два російські стратегічні бомбардувальники Ту-160 "Блекджек", які увійшли в Канадську зону ідентифікації ППО.

США також здійснюють аналогічні польоти в міжнародному повітряному просторі поблизу російського узбережжя, хоча іноді звинувачують російських пілотів у виконанні небезпечних або непрофесійних маневрів під час зіткнень.

США перехоплюють російські бомбардувальники, винищувачі у узбережжя Аляски вдруге за два дні. За даними служби 6-го флоту США, що в червні російський літак тричі за три години перехоплював американський літак, летів в міжнародному повітряному просторі над Середземним морем.

Друга з трьох взаємодій було визначено як "небезпечне" з-за того, що російські літаки провели високошвидкісний прохід прямо перед літаком місії, що піддала небезпеці наших пілотів і екіпаж.

Російські літаки були озброєні і пройшли близько 150 футів прямо перед американським винищувачем, це за словами двох офіційних осіб США.

Російські військові заперечували характеристику перехоплення ВМС США як небезпечну.





 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!