Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського виключили, що видача Цемаха вплине на відносини з Європою
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського виключили, що видача Цемаха вплине на відносини з Європою

Важливість Цемаха для розслідування справи МН17 має встановити суд

9 вересня 2019, 13:00 comments1615
Поділіться публікацією:
У Зеленського виключили, що видача Цемаха вплине на відносини з Європою

Радник президента України Андрій Єрмак не думає, що видача Росії фігуранта справи про авіакатастрофу рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній" в небі над Донбасом в липні 2014 року Володимира Цемаха погіршить ставлення з Євросоюзом, повідомляє "Українська правда".

"Позиція наших партнерів, вона ж базується не лише на цій справі. Там є комплекс аргументів, на яких тримається рішення про санкції. Не думаю, що звільнення Цемаха стане причиною перегляду наших стосунків з партнерами", — сказав Єрмак.

За словами радника президента, всі слідчі дії з Цемахом були виконані, а у Нідерландів є всі правові механізми, щоб домогтися від Росії його видачі. Він також додав, що інформація про важливість Цемаха для слідства виходить від журналістів.

"Чи є він важливим свідком, чи не є — це доведе суд. Тоді ми будемо розуміти, чи він справді був важливим", — сказав Єрмак.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Київський апеляційний суд 5 вересня відпустив Володимира Цемаха з-під арешту під особисте зобов'язання.

У Генпрокуратурі заявили, що Цемах повернеться на окуповану територію за місцем реєстрації і не виключили, що він зможе уникнути покарання.

Раніше депутати Європейського парламенту направили президенту Володимиру Зеленському листа із закликом не віддавати Росії Володимира Цемаха.

7 вересня Володимир Цемах був виданий Росії в рамках обміну полоненими за формулою 35 на 35. Зеленський після обміну заявив, що представники Нідерландів допитали Цемаха перед його видачею в РФ.

Нідерланди звернулися до російського керівництва з проханням видати бойовика "ДНР" Володимира Цемаха.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!