Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського пообіцяли не допустити федералізації України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського пообіцяли не допустити федералізації України

Команда Зеленського займається розробкою плану по реинтеграцией непідконтрольних територій

23 вересня 2019, 11:30 comments1539
Поділіться публікацією:
У Зеленського пообіцяли не допустити федералізації України

Команда президента України ніколи не піде на розділ країни і втрату своїх територій. Про це розповів помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак.

"Ми ніколи не допустимо федералізації  України, а також ніколи не допустимо втрату наших територій. Ми хочемо припинити війну і реінтегрувати Донбас в Україну. Наша команда виступає за те, щоб Україна була єдина. І ось на цих основних принципах будується весь переговорний процес", — розповів Єрмак.

За словами чиновника, якщо взяти Мінські угоди, то в такому вигляді, як вони були підписані, він би їх не підписував.

"Я розумію, що зараз найпростіше критикувати, і що альтернативи їм не з'явилося. Але ми зібрали велику кількість експертів і, базуючись на тому, що вже існує, виробили свою позицію", — сказав він.

Помічник Зеленського розраховує, що вихід із ситуації ситуації, "здивує в хорошому сенсі  навіть найбільших скептиків".

Він зазначив, що формула Штайнмайера припускає, що в 20:00 в день місцевих виборів в ОРДЛО вступає в силу закон, що регулює особливий статус цих територій. Спочатку на тимчасовій основі, і тільки після того, як місія спостерігачів ОБСЄ виносить свій вердикт, що вибори відбулися і пройшли в згідно з усіма міжнародними нормами і законодавством України, цей закон вступає в силу на постійній основі.

Як повідомляв сайт "Коментарі", міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українське керівництво підтримує проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу за "формулою Штайнмаєра".

Представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма заявив, що виконання так званої "формули Штайнмаєра" має здійснюватися без порушення державних інтересів України. Зокрема, не можна, на його думку, проводити вибори на окупованих територіях до виведення звідти збройних формувань РФ.

У той же час, за словами Пристайка, "формула Штайнмаєра" стосується тільки закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" і не визначає проведення місцевих виборів на окупованих територіях або знаходження там військ.

18 вересня на засіданні контактної групи в Мінську представники української делегації відмовилися підписувати "формулу Штайнмаєра", заявивши, що документ не передбачений мінським комплексом заходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!