Головна Новини Політика зовнішня політика Росія порушує Женевські конвенції з-за зміни демографії Криму, - ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія порушує Женевські конвенції з-за зміни демографії Криму, - ООН

ООН визнала порушення РФ Женевських конвенцій, через переселення людей з материкової частини в український Крим у спробах змінити демографію півострова

14 жовтня 2019, 22:13 comments2012
Поділіться публікацією:
Росія порушує Женевські конвенції з-за зміни демографії Криму, - ООН

Україна подякувала керівництво ООН за офіційне визнання порушення Росією Женевських конвенцій, через свідомого переселення людей з материкової частини в український Крим у спробах змінити демографію окупованого півострова. Про це заявив постпред України при ООН Володимир Єльченко, передає прес-служба Місії України в ООН.

"Насамперед моя делегація хотіла б висловити щиру вдячність Генеральному секретарю ООН за публікацію 12 доповідей, і серед них самого першого доповіді "Становище в галузі прав людини Автономній Республіці Крим та місті Севастополі. Україна" відповідно до положеннями резолюції 73/263 Генеральної Асамблеї ООН", — сказав він.

Єльченко заявив, що згідно з доповіддю РФ заохочує переміщення власного населення на півострів, що є прямим порушенням Женевських конвенцій і явною ознакою спроб змінити демографічну структуру Криму. Також Єльченко зазначив, що Україна очікує подальших кроків від ООН, спрямованих на припинення незаконних дій з боку РФ, а також на запобігання наслідків подібної діяльності окупаційної влади.

 Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше президент Володимир Зеленський заявив, що питання повернення анексованого Криму має вирішуватися в "нормандському форматі".

"Щодо Криму ... для мене "нормандський формат" — це ще й можливість повернення до питання Криму... Хоча б повернення до його обговорення", — заявив глава держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!