Головна Новини Політика зовнішня політика Україна буде домагатися повернення Мазура, - посол
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна буде домагатися повернення Мазура, - посол

Мазура відпустили на поруки консула України в Любліні

11 листопада 2019, 11:36 comments1833
Поділіться публікацією:
Україна буде домагатися повернення Мазура, - посол

Україна буде домагатися передачі затриманого в Польщі співробітника секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини, ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура. Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, передає "Радіо Свобода".

При розгляді міри запобіжного заходу Мазуру польський суд відпустив його на поруки консула України в Любліні і зараз українець перебуває на волі.

"Далі за нами клопітка робота і боротьба за те, щоб Ігор повернувся в Україну і щоб Росія перестала використовувати інструмент Інтерполу для пошуку тих людей, які їй невигідні або які є її ворогами. Це невеличка, проміжна перемога", — сказав Дещиця.

Дипломат додав, що дата початку розгляду справи по суті поки невідома.

"Це залежатиме від знайомства зі справою польських правоохоронних органів. Ми будемо робити все можливе, щоб воно відбулося якнайшвидше і цю справу закрити якнайшвидше. Я радий, що Ігор є на волі, що він у безпеці в генеральному консульстві у Любліні і наші консули ним опікуватимуться і надаватимуть всіляку допомогу", — сказав посол.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 9 листопада Ігор Мазур був затриманий у Польщі на КПП Дорогуськ за запитом Росії.

За словами Консула України в Любліні Юрія Кучерявого, польський суд до 12 листопада має розглянути питання щодо екстрадиції Мазура спочатку в Польщу, а потім — в Росію.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Росія внесла Мазура в базу Інтерполу в зв'язку з тим, що він нібито воював у Чечні і підлягає арешту та подальшої екстрадиції до РФ. При цьому, за словами глави МВС, російська сторона порушила 2 статті Статуту Інтерполу.

Віцеспікер Сейму Польщі Малгожата Гошевська пізніше заявила, що затримання Мазура є "технічним кроком", який був спровокований Росією. Вона висловила впевненість, що польський суд не видасть українця Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!