Головна Новини Політика зовнішня політика Тільки арешт: прокурор побоюється, що Ляшко втече чи буде тиснути на слідчих
commentss НОВИНИ Всі новини

Тільки арешт: прокурор побоюється, що Ляшко втече чи буде тиснути на слідчих

Ляшко на суді відмовився поважати прокурорів

19 листопада 2019, 16:48 comments1880
Поділіться публікацією:
Тільки арешт: прокурор побоюється, що Ляшко втече чи буде тиснути на слідчих

Прокуратура просить Бориспільський міськрайонний суд Київської області заарештувати колишнього народного депутата, лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Про це заявив прокурор під час судового засідання, передає "Укрінформ".

"Ляшко, враховуючи тяжкість покарання, що йому загрожує у разі визнання винним в інкримінованому кримінальному правопорушенні, користуючись наявним у нього паспортом для виїзду за кордон, матиме можливість уникати викликів слідчого прокурора чи суду та можливість переховуватися від слідчого прокурора та суду з метою уникнення кримінальної відповідальності", — пояснив прокурор. За його словами, політику інкримінують тяжкий злочин і йому загрожує від 4 до 7 років позбавлення волі.

Прокуратура також вважає, що Ляшко може використовувати свої зв'язки в політиці та органах влади для тиску на потерпілого нардепа від "Слуги народу" Андрія Геруса і свідків по даній справі. За словами державного обвинувача, політик намагається тиснути на слідство і суд за допомогою різних засобів, у тому числі й медіа.

Олег Ляшко, у свою чергу, заявив, що вважає озвучені прокурором ризики безпідставними, а кримінальне провадження проти себе — політично мотивованим. "Те, що зараз відбувається, — це фактично вчинення злочину, коли за прямою командою генпрокурора Рябошапки проти мене порушили кримінальну справу... Смішно і принизливо, коли народні гроші тратяться на таких ідіотів", — сказав політик, маю на увазі прокурорів.

У відповідь на заклики суддів поважати сторону обвинувачення Ляшко заявив, що йому немає за що поважати прокурорів.

Нагадаємо, 6 листопада Олег Ляшко влаштував бійку з головою парламентського комітету з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрієм Герусом в аеропорту "Бориспіль". Формальним приводом для конфлікту стало нібито те, що Ляшко звинуватив Геруса в лобіюванні російських інтересів в зв'язку з тим, що Верховна Рада дозволила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії. В інциденті брав участь також охоронець Ляшка. Сам Герус назвав подію провокацією. У бійці Ляшко порвав Герусу сорочку.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки за участю Ляшка і Геруса. 18 листопада Ляшку вручили підозру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!