Головна Новини Політика зовнішня політика Україна передумала входити в митний союз з ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна передумала входити в митний союз з ЄС

Україна хоче спростити митні процедури з ЄС

21 січня 2020, 17:51 comments2956
Поділіться публікацією:
Україна передумала входити в митний союз з ЄС

Україна відмовилася від планів створення митного об'єднання з Європейським Союзом. Про це заявив віце-прем'єр з питань європейської інтеграції Дмитро Кулеба під час публічної дискусії "Амбіції України у відносинах з ЄС у 2020 році", передає "РБК-Україна".

"Митниця. Ми відмовилися від ідеї входження в митний союз, але ми хочемо максимально спростити всі митні процедури, інтегрувати Україну в максимальну кількість форматів, які сприятимуть проходженню товарів через митний кордон", — заявив чиновник.

Мова йде, в першу чергу, про авторизованих економічних операторів на основі законів, ухвалених у минулому році.

Кулеба також додав, що питання узгодження митних процедур буде розглянуто на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС 28 січня в Брюсселі.

Як повідомляв сайт "Коментарі", згідно з опитуванням, 64% громадян вважають, що Україні необхідно інтегруватися з Євросоюзом. І тільки 13% підтримує інтеграцію з Євразійським економічним союзом, який очолює Росія.

Директор зовнішньополітичної служби ЄС, відповідальний за Східне партнерство, Люк Девінь заявив про те, що підписання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промисловості не гарантовано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!