У Держдепартаменті США підтвердили, що Помпео відвідає Україну 30 січня

Майкл Помпео в Україні проведе зустрічі із Зеленським, Пристайко та Загороднюком

Державний секретар США Майкл Помпео 30 січня приїде в Київ. Про це повідомляє сайт Держдепу.

У рамках візиту в Україну Майкл Помпео зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Вадим Пристайко та міністром оборони Андрієм Загороднюком. Повідомляється, що таким чином Помпео підкреслить підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з боку США.

Крім того, держсекретар США також візьме участь у церемонії покладання вінків в Михайлівському соборі на честь загиблих на Донбасі, а також зустрінеться з лідерами релігійних, громадських та ділових кіл.

Майкл Помпео відвідає Україну в рамках запланованих на кінець січня-початок лютого візитів до Великобританії (29 січня), Україну (30 січня), Білорусі (1 лютого), Казахстану (1 лютого) та Узбекистану (2-3 лютого).

Раніше "Коментарі" писали, що турне Майка Помпео по Європі та Центральній Азії планувалося в першій половині січня. Київ він повинен був відвідати 3 січня. Однак поїздки довелося скасувати через ракетну атаку Ірану на американські військові бази в Іраку.

Раніше Майкл Помпео заявив, що Державний департамент США продовжить надавати Україні допомогу в боротьбі з корупцією. Він також заявив, що пишається наданням Україні летального озброєння.