Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський розповів, чому мовчав про збиття літака МАУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чому мовчав про збиття літака МАУ

Володимир Зеленський заявив, що дізнався про ракету вже на наступний день, однак, потрібно було зібрати докази.

25 січня 2020, 09:51 comments2659
Поділіться публікацією:
Зеленський розповів, чому мовчав про збиття літака МАУ

Президент України Володимир Зеленський не міг в публічному полі говорити про те, що іранська сторона збила літак, хоча знав про це практично відразу, на другий день. Про це він розповів в інтерв'ю ізраїльському 9 каналу.

"І я до них поїхав (до родичів загиблих — ред). Я до ним поїхав, я не міг в публічному полі говорити: "Нас збили", але я приїхав до них і сказав: "Крім співчуття і так далі, я приїхав до вас з важливою інформацією. Хочу, щоб ви точно знали, це повністю не технічна помилка. І не помилка ваших рідних, і не помилка нашого професійного екіпажу", — сказав Зеленський.

За його словами, вже на другий день після катастрофи йому було відомо, що літак МАУ збили збройні сили Ірану.

"Але в публічне поле не виходив, потрібні були дані і докази", — зазначив він.

Президент розповів, яким чином вдалося добитися визнання Ірану.

"Ми добилися їх визнання, завдяки, до речі, не тільки нашим професіоналам, не тільки нашої комісії, яка на місці там працювала, завдяки Сполученим Штатам Америки, і Великобританії, США і Канаді, і, чесно кажучи, у нас було спілкування і з ізраїльською стороною теж", — сказав Зеленський.

Як повідомляв сайт "Коментарі", президент Володимир Зеленський зустрівся зі спеціальним представником президента Ірану Мохаммадом Эслами, який прилетів до Києва для обговорення деталей розслідування авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України". Нагадаємо, 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав аварії недалеко від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані. У той момент на борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. На жаль, всі пасажири і члени екіпажу загинули.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!