Головна Новини Політика зовнішня політика Супрун розвіяла міфи про презервативи
commentss НОВИНИ Всі новини

Супрун розвіяла міфи про презервативи

Колишня в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла правду про шкоду і користь презервативів

13 лютого 2020, 14:25 comments5816
Поділіться публікацією:
Супрун розвіяла міфи про презервативи

Екс-в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун нагадала про те, що презерватив — засіб контрацепції бар'єрного типу. Це єдиний спосіб одночасно запобігти інфекції, що передаються статевим шляхом, і вагітність . Його ефективність становить 98% — але тільки у випадку, коли його правильно використовують, пише "КП".

Колишня чиновниця також зазначила, що крім презервативів існують ще гормональна і внутрішньоматкова контрацепція, а також добровільна хірургічна стерилізація, яка є незворотною для людини, яка вирішується її зробити. Однак це тема для окремої розмови.

Міфи про презервативи: давайте розбиратися

Навколо презервативів існує безліч міфів, зазначає екс-в.о. міністра охорони здоров'я, і допомагає розібратися, що правда, а що — немає.

Презервативи не мають терміну придатності.

 Звичайно, чим менше часу з моменту виготовлення презерватива пройшло, то більш еластичним буде латекс. Дешеві презервативи мають термін придатності 2-3 роки, подорожче — 3-5 років. Після того ризик отримати несподіванка в вигляді порваного презерватива зростає.

Презервативи часто рвуться.

 Вони рвуться в наступних випадках: закінчився термін придатності, пошкоджені цілісність або форма презерватива, обраний неправильний спосіб використання. Дотримуйтесь правил користування презервативами, щоб уникнути неприємного інциденту.

Презервативи потрібно використовувати тільки при вагінальному сексі і тільки з новими партнерами.

 Презерватив захищає не тільки від небажаної вагітності, але і від інфекцій, що передаються статевим шляхом. Зокрема, це дозволяє знизити ймовірність заразитися ВІЛ.

"Як сильно б ви не довіряли своєму партнеру, використовуйте бар'єрні засоби контрацепції. Мова йде не стільки про довіру, але і про здоров'я кожного з вас", — нагадує Супрун.

Презервативи не треба використовувати при оральному сексі.

Треба. Деякі венеричні захворювання можуть передаватися і через шкіру або слину. Також їх можна підхопити, якщо у роті є мікротріщини, пошкодження та відкриті рани. Герпес, гонорея, хламідіоз, сифіліс і гепатит В — одні з найбільш поширених інфекцій, що передаються під час орального сексу.

Якщо я зараз перебуваю у відносинах тільки з одним партнером або якщо моя партнерка п'є гормональні протизаплідні препарати, не можна користуватися презервативами.

Користуватися презервативами потрібно завжди, адже їх перша функція — бар'єрний захист від інфекцій, що передаються статевим шляхом. Навіть якщо ви багато років у відносинах і довіряєте один одному, згадайте, що деякі інфекції передаються від тілесного контакту, через кров або слину.

Якщо я користуюся презервативами, точно все буде добре.

НІ, не точно. Не всі презервативи гарантують запобігання вагітності та інфекцій, що передаються статевим шляхом. Несертифіковані презервативи, наприклад, більш ризиковані для використанні. Перед покупкою перевірте наявність ліцензії та дотримання норм виготовлення виробу.

Використовувати два презерватива одночасно надійніше.

 Навпаки, через тертя один об одного ефективність презерватива, як засоби контрацепції знижується мінімум на 20%.

Як правильно користуватися презервативом

Переконайтеся, що упаковка не пошкоджена. Пошкодження підвищує ризик, що презерватив порветься під час статевого акту. Не носіть презервативи в кишені брюк, в гаманці або сумці без коробки, в якій ви їх купували. Картонна або будь-яка інша коробка зберігає форму презерватива: пом'ятий презерватив менш ефективний.

Не відкривайте упаковку зубами, нігтями, ножицями, ножем. Обережно відкрийте її руками і дістаньте презерватив.

Під час наступного статевого акту використовуйте новий презерватив. Вони одноразові.

Зазвичай виготовляють презервативи з латексу, іноді — з поліуретану (для тих, у кого алергія на латекс). Незважаючи на поширену уявлення про те, що презервативи бувають тільки чоловічі, існують також і жіночі.

Як правильно вибирати презервативи

Купуйте їх в аптеках і перевіряйте термін придатності. Презервативи варто ховати від прямих сонячних променів, зберігати в сухому і прохолодному місці, в іншому випадку термін придатності скорочується і латексу лубрикант швидше висихає. Знову ж, підвищується ризик того, що презерватив порветься.

Підбирайте лубриканти. Їх використання зменшує тертя під час сексу і ризики, презерватив порветься. Але лубрикант потрібен не всім. Порадьтеся з своїм гінекологом.

Підбирайте правильний розмір. Так, це не міф. Чоловічі презервативи бувають декількох розмірів, і для правильного вибору слід виміряти пеніса в стані ерекції — довжину і діаметр.

Враховуйте призначення презервативів. Не всі презервативи створені для захисту від інфекцій, що передаються статевим шляхом, або вагітності. Деякі навпаки створені з метою стимуляції або для розваги (флуоресцентні, наприклад).

Як повідомляло видання "Коментарі", німецькі підприємці презентували еко-презервативи, які користуються величезним попитом, незважаючи на високу ціну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!