Головна Новини Політика зовнішня політика МЗС не виключило можливість збройного конфлікту між РФ і Білоруссю
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС не виключило можливість збройного конфлікту між РФ і Білоруссю

Пристайко не виключив, що між Росією і Білоруссю незабаром погіршаться відносини, що може призвести до збройного конфлікту

18 лютого 2020, 08:28 comments2301
Поділіться публікацією:
МЗС не виключило можливість збройного конфлікту між РФ і Білоруссю

Глава МЗС України Вадим Пристайко прогнозує погіршення російсько-білоруських відносин. Про це він розповів в інтерв'ю празькому журналу Respekt, пише "ТАСС".

Політик не виключив можливість збройного конфлікту між двома країнами.

"Білорусь очікують важкі часи. Кілька років тому я розмовляв з білоруськими журналістами і коли я, вже не для запису, сказав їм, що якщо вони будуть хотіти залишатися незалежними, їх чекає з Росією подібна війна, подібні тяжкості і подібні страждання, через які проходимо, вони мені не вірили. Зараз, можливо, вони сумніваються менше", — сказав Пристайко.

Проте він "сподівається, що помиляється" в цьому прогнозі. "А наша порада звучить так — коли на вас нападе Росія, то у вас буде вибір із двох варіантів: з допомогою іноземних партнерів бути розумними і спокійними — і програти, або відразу почати воювати", — сказав він.

У той же час глава тимчасової комісії Ради Федерації з інформаційної політики та взаємодії зі ЗМІ Олексій Пушков назвав слова глави МЗС України Вадима Пристайка про можливий збройний конфлікт  РФ з Білоруссю "явною нісенітницею" і "дешевою пропагандою".

Як повідомляло видання "Коментарі", Білорусь не збирається відмовлятися від закупівель нафти за межами Росії, незважаючи на те, що ця сировина буде обходитися дорожче. За словами Лукашенка, Мінськ продовжить диверсифікувати закупівлі, щоб кожен рік 31 грудня не стояти на колінах.

Нагадаємо, 29 листопада посол Білорусі у РФ Володимир Семашко заявив, що Росія і Білорусія погоджують угоду про інтеграцію, яка передбачена договором від 1999 р.

 Також ми писали про те, що в Росії не обговорювалася можливість внесення поправок до Конституції, які б дозволили входити до складу Росії окремим регіонам України і Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!