Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський поговорив з Ердоганом. В основному про ситуацію з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський поговорив з Ердоганом. В основному про ситуацію з коронавірусом

Зеленський і Ердоган домовилися про співробітництво між країнами по боротьбі з пандемією коронавірусу

1 квітня 2020, 22:31 comments2711
Поділіться публікацією:
Зеленський поговорив з Ердоганом. В основному про ситуацію з коронавірусом

На сайті Офісу президента України з'явилася інформація про те, що Володимир Зеленський поговорив по телефону з Реджепом Ердоганом — президентом Туреччини.

В основному президенти обговорювали коронавірус та ситуацію, яка склалася в світі з-за епідемії, а також ті заходи захисту громадян, які Україна і Туреччина приймає. Ердоган і Зеленський домовилися про співробітництво між своїми країнами, а також про координації зусиль для боротьби з COVID-19, а потім і з наслідками епідемії.

Президент Туреччини заявив, що найближчим часом розгляне запит уряду України про постачання захисних костюмів і респіраторів, які потрібні в українських лікарнях. Зеленський подякував турецький уряд за те, що воно підтримувало суверенітет України, засуджував окупацію Криму і окремо — за підтримку кримських татар.

Крім того, президенти обговорили проблему, яка виникла на турецько-болгарського кордону із-за заборони на в'їзд до Туреччини. Заборона ускладнив ситуацію українських автоперевізників. Президент Туреччини пообіцяв, що міністерства, відповідальні за це питання, скоро отримають доручення для вирішення цієї ситуації.

Як повідомляв портал "Коментарі", Володимир Зеленський знову виступив із зверненням до українців і розповів про мільйони робочих місць для заробітчан, нової партії медичної допомоги з Китаю та інших моментах.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!