Головна Новини Політика зовнішня політика Офіс генпрокурора запустив процедуру екстрадиції Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс генпрокурора запустив процедуру екстрадиції Януковича

Екс-президент Віктор Янукович проходить як підсудний у справі про узурпацію державної влади і, відповідно заочного рішення Печерського суду, перебуває під арештом

5 травня 2020, 16:38 comments2708
Поділіться публікацією:
Офіс генпрокурора запустив процедуру екстрадиції Януковича

Офіс генерального прокурора України запустив процедуру екстрадиції екс-президента Віктора Януковича з Ростова-на-Дону, де він переховується від українського правосуддя. Про це повідомляється на сайті відомства.

Згідно з учорашнім рішенням Печерського районного суду Києва, яке винесено заочно, Януковичу обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці у справі про узурпацію державної влади шляхом злоупотребений повноважень на посаді гаранта.

"Зазначене рішення суду дає право стороні обвинувачення почати стосовно Віктора Януковича процедуру екстрадиції. Також прокурори будуть звертатися до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia)", — вказує прес-служба Офісу генерального прокурора.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Держбюро розслідувань повторно викликало Януковича на допит по справі про державну зраду.

"У зв'язку з неявкою 30 квітня, у відповідності з вимогами ст 133, 135 КПК України, повторно викликається Янукович Віктор Федорович, на 15:00 13 травня для отримання процесуального статусу і проведення відповідних слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні № 62019000000000046", — зазначено у тексті порядку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!