Головна Новини Політика зовнішня політика "Україна стурбована": МЗС повідомив про переговори Козака в Берліні по Донбасу без участі української сторони
commentss НОВИНИ Всі новини

"Україна стурбована": МЗС повідомив про переговори Козака в Берліні по Донбасу без участі української сторони

Український МЗС отримав відомості про зустріч куратора Кремля по Донбасу Дмитра Козака, який прибув сьогодні в Берлін

13 травня 2020, 19:23 comments2673
Поділіться публікацією:
"Україна стурбована": МЗС повідомив про переговори Козака в Берліні по Донбасу без участі української сторони

Заступник глави Адміністрації президента Російської Федерації Дмитро Козак, який прибув сьогодні до столиці Німеччини для обговорення подальших перспектив врегулювання ситуації на Донбасі, проводить зустріч з німецьким керівництвом без участі представників від України. Про це передає агентство "РБК-Україна", посилаючись на джерела в українському МЗС.

"Тема візиту — врегулювання на Донбасі. Німці хочуть краще розуміти його позицію і можливості руху вперед", — зазначено в повідомленні.

Відзначається, що российские ЗМІ писали, що Козака запросили на переговори, оскільки "не все можна обговорити у форматі телеконференції". Зустріч куратора Кремля за напрямом Донбасу буде проходити з заступником канцлера ФРН Ангели Меркель.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" аналізував ситуацію на Донбасі на тлі збройних дій, кризової стагнації економіки і посилило епідеміологічною ситуацією з коронавірусом.

Багато жителів тимчасово-окупованих територій вже зараз втратили джерела існування. Адже ніхто не знає, як довго будуть закриті КПВВ. До того ж, все це ще більше віддаляє окупований Донбас від решти України. Особливо на тлі того, що уряд Росії, незважаючи на антивірусні заходи, дозволив жителям ОРДЛО в'їзд в РФ. І в черговий раз уколов Київ "економічної і транспортної блокадою", яку українські власті застосували до неподконтрольному Донбасу. Хід маніпулятивний, пропагандистський, але такі речі прекрасно працюють.

До недавнього часу жителі тієї ж "ДНР" активно їздили спеціальними автобусними рейсами в Ростовську область, в тому числі – за російськими паспортами. Згідно з даними української розвідки, за перший тиждень квітня туди-назад перевезли більше двох тисяч чоловік. Лише днями стало відомо, що з 13 квітня такі вояжі припиняться – до стабілізації ситуації з коронавірусом. При цьому прийом документів на російські паспорти в ОРДЛО триває.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!