Головна Новини Політика зовнішня політика Україна повинна відмовитися від кредитів МВФ, - Саакашвілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна повинна відмовитися від кредитів МВФ, - Саакашвілі

В України вистачить власних ресурсів, щоб відмовитися від грошей МВФ, - Саакашвілі

15 травня 2020, 08:22 comments6755
Поділіться публікацією:
Україна повинна відмовитися від кредитів МВФ, - Саакашвілі

Міхеїл Саакашвілі розкритикував роботу Міжнародного валютного фонду. У програмі "Право на владу" новоспечений керівник Виконавчого комітету реформ заявив, що Україна повинна відмовитися від кредитів МВФ і зможе впоратися з усім за допомогою власних ресурсів.

Міхеїл Саакашвілі запевняє, що Україна постійно змушена щось випрошувати у МВФ, а направити ці кредити, скажімо, на реформи неможливо.

"Грошей нам дають рівно стільки, щоб можна було розрахуватися з зовнішніми боргами. І за це ми повинні постійно ходити на уклін", — говорить Саакашвілі. Він нагадав, що свого часу Грузія пішла на такий крок і припинила брати гроші у МВФ.

Позицію Саакашвілі поки що не поділяють в українському уряді. У вівторок, 12 травня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що новий транш фінансової допомоги Україна розраховує отримати вже найближчим часом. Меморандум з кредиторами збираються підписати до кінця травня, а узгодити всі деталі повинні вже до кінця цього тижня. При цьому, як розповів представник МВФ Джеррі Райс, мова йде про нову програму фінансування. Гроші, отримані від фонду, Україна зможе направити на боротьбу з наслідками пандемії коронавірусу.

До речі, однією з обов'язкових умов для отримання траншу було прийняття закону про банки. Його більшість депутатів підтримали на позачерговому засіданні на цьому тижні. Проте, два нардепи — Олександр Дубинський і Антон Поляков — подали постанови, через які закон не може підписати президент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!