Головна Новини Політика президент "Рік президентства": МЗС України заступився за Зеленського у відповідь на критику Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

"Рік президентства": МЗС України заступився за Зеленського у відповідь на критику Росії

У МЗС України спростували викладені факти про роботу Володимира Зеленського, які про нього написали в офіційному відомстві Росії

21 травня 2020, 02:25 comments2040
Поділіться публікацією:
"Рік президентства": МЗС України заступився за Зеленського у відповідь на критику Росії

Міністерство закордонних справ України спростувало звинувачення російських колег проти глави держави Володимира Зеленського у веденні русофобської політики, яка пригнічує російськомовне населення. Про це повідомляється на сайті МЗС,

Зазначимо, що напередодні МЗС Російської Федерації опублікував детальний звіт про роботу українського гаранта за останній рік, охарактеризувавши її вкрай негативно, звинувативши Зеленського помилки не тільки на міжнародній арені, але й у веденні внутрішньої політики, куди російським топ-чиновників обов'язково треба влізти.

У свою чергу МЗС України відреагував на дану публікацію, позначивши, що будь-який негатив на елемент "російськості" серед українців — це результат діяльності Росії на території нашої держави, а складні взаємини між двома країнами неможливо відновити без дотримання Кремлем права на недоторканність чужих територій.

"Факти свідчать про те, що справжньою причиною, яка руйнує співпрацю між двома державами, є триваюча російська збройна агресія проти України, окупація Росією українських територій і незаконне утримання ній українських громадян. Мова ворожнечі коментаря МЗС РФ не містить навіть натяку на конструктив і ставить під сумнів готовність російської сторони до дипломатичного врегулювання", — зазначили в українському міністерстві.

На завершення міністри додали в адресу офіційного представництва Росії, що від неї очікують рішучої відмови від окупації територій на Донбасі і фактичного повернення Криму до складу України, якій він належить де-юре і згідно всім міжнародним нормам.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дипломатичне посольство США високо оцінило роботу Володимира Зеленського на посаді президента України за минулий рік, який став першим у його каденції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!