Все принципово: Арахамія розповів подробиці рішення фракції вигнати Іванісова

У «Слуги народу» відзначили, що не можуть забрати у Іванісова депутатський мандат

Глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що в даний час проводяться всі необхідні юридичні процедури для виключення Романа Іванісова з фракції. Про це він заявив кореспонденту видання "Коментарі".

"По Іванісову ми зараз оформлюємо цей процес, тому що ми вирішили (виключити його з фракції - ред.) принципово, але щоб в жодному разі не було ніяких претензій юридичних, ми зараз все оформлюємо юридично", - пояснив керівник фракції.

За словами Арахамії, рішення про виключення нардепа було прийнято одноголосно і в односторонньому порядку. Нардеп був виключений з фракції і партії.

Глава фракції додав, що не спілкувався з Іванісовим після того, як була підтверджена інформація про його судимість.

Арахамія також зазначив, що у фракції немає права позбавляти Романа Іванісова депутатських повноважень.

Як повідомляв сайт "Коментарі", генеральний прокурор Руслан Рябошапка підтвердив, що народний депутат від "Слуги народу" Роман Іванісов раніше відбував покарання за зґвалтування.

У 1996 році Іванісов був засуджений за зґвалтування неповнолітньої неприродним способом до трьох років в'язниці і вийшов на свободу через 2,5 роки.

Колишній заступник голови Адміністрації Президента Януковича Андрій Портнов оприлюднив копію вироку суду про визнання Іванісова винним у зґвалтуванні неповнолітньої.

Жертва зґвалтування депутата Іванісова розповіла подробиці злочину.

Нагадаємо, 3 грудня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков на пленарному засіданні оголосив про виключення з фракції "Слуга народу" депутата Романа Іванісова.