Головна Новини Політика рада Рябошапка: "Ми провели реформи в прокуратурі, які вже увійшли в історію"
commentss НОВИНИ Всі новини

Рябошапка: "Ми провели реформи в прокуратурі, які вже увійшли в історію"

Руслан Рябошапка відзвітував про трьох місяцях роботи Офісу генпрокурора

5 березня 2020, 19:37 comments2331
Поділіться публікацією:
Рябошапка: "Ми провели реформи в прокуратурі, які вже увійшли в історію"

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що його відправляють у відставку після такого короткого терміну на посаді через, що вперше за 28 років прокуратура стала виконувати свої прямі обов'язки, а не покривати корупціонерів і наживатися на цьому. Про це він повідомив з трибуни Верховної Ради під час скликання сесії з питання його відставки.

Генпрокурор зазначив, що протягом усіх років незалежності України, прокуратура була інституцією тотального тиску, політичних репресій та особистого збагачення. Він додав, що до його приходу на посаду, українці не довіряли даному відомству і повернути цю довіру здавалося практично неможливим.

"Ми провели реформу, яка вже увійшла в історію. Ще ніколи за 28 років прокуратура не знала такого масового очищення й оновлення: 720 прокурорів, які не змогли пройти переатестацію і профпридатність, були звільнені, а ті, кому вдалося — стали вдвічі більше цінувати свою професію", — підкреслив Рябошапка.

Також він перерахував ряд досягнень Офісу генпрокурора за тримісячний строк: безпрецедентна кількість відкритих кримінальних справ за незаконний вивіз лісу-кругляка, катування громадян, притягнення до відповідальності більше десяти керівників різних банків, які вивели в офшори 13 млрд гривень, вкрадених у вкладників, закриття клубів з азартними іграми.

"Всі ці проблеми не вирішувалися роками із-за корупції в органах прокуратури. Це політики хочуть посадки топ-корупціонерів, а прості люди вимагають справедливості там, де вони живуть. Постанова, подана у Раду про мою відставку, побудовано цілком на брехні та маніпуляції. Я не став нічиїм слугою, я був і є незалежним. А незалежного прокурора не можна змусити, його можна звільнити. І я йду, але для того, щоб повернутися", — підсумував Руслан Рябошапка і покинув зал парламенту, не ставши чекати вирішального голосування нардепів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні у Верховній Раді вирішується майбутнє генерального прокурора Руслана Рябошапки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!