Головна Новини Політика рада Разумков анонсував зміни у мовний закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков анонсував зміни у мовний закон

Голова парламенту Дмитро Разумков повідомив, які зміни чекаю закон про мови

10 березня 2020, 23:31 comments5295
Поділіться публікацією:
Разумков анонсував зміни у мовний закон

Верховна Рада України займеться змінами до закону про функціонування української мови як державної. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова парламенту Дмитро Разумков.

Голова ВР зазначив, що вже є кілька законопроектів, які можуть внести зміни в закон. Крім того, Разумков повідомив, що один із законопроектів вже пройшов етап обговорень комітетом і тепер ним займеться Верховна Рада.

Раніше "Коментарі" писали, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підтвердив порушення ТОВ "Новини 24 години" (супутниковий телеканал "NEWSONE") і прийняла рішення оштрафувати за поширення мови ворожнечі. Мова йде про висловлювання телеведучого Руслана Коцаби в програмі "Я так думаю" у прямому ефірі 5 листопада 2019 року.

Також ми писали, що українська мова увійшла в рейтинг найбільш популярних мов у світі. Українська мова знаходиться на 44 місці в списку. Фахівці відзначають, що популярність мови залежить від корисності її використання та географічного розташування, також вони зазначили, що індоєвропейські мови дуже поширені у всьому світі. Мовами цієї групи говорять більше трьох мільярдів людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!