Головна Новини Політика Скандали.Політика "Німб корупції над Трухановим": ЗМІ розповіли про круті кар'єрні сходи одеського мера
commentss НОВИНИ Всі новини

"Німб корупції над Трухановим": ЗМІ розповіли про круті кар'єрні сходи одеського мера

Геннадій Труханов став самим неоднозначним мером за всю історію Одеси

11 лютого 2020, 19:00 comments3086
Поділіться публікацією:
"Німб корупції над Трухановим":  ЗМІ розповіли про круті кар'єрні сходи одеського мера

Перераховуючи так звані "зашквари" топ-чиновників українського політикуму, складно не згадати одного з найскандальніших мерів, яким став одеський градоначальник Геннадій Труханов. Біографія цього чиновника давно викликає пильну увагу не тільки преси чорноморського регіону, але також і співробітників правоохоронних органів.

Однак поки Геннадій Леонідович успішно не тільки продовжує займати свій пост Одеського міського голови, а й має намір спробувати щастя на виборах на другий термін.

"Труханов — це найкращий мер, який був у Одеси. Подивіться, як змінилися колись занедбані вулиці, історичні місця, де селилися бомжі і було страшно пройти в темний час доби. При Труханові Одеса відновила своє звання "Перлини", — так оцінюють результати його роботи з 2014 року городяни з багаторічним стажем проживання в Одесі.

Втім, згадаємо, з чого Геннадій Леонідович починав таку блискучу кар'єру.

Екс-капітан радянської армії, який звільнився з лав Збройних сил в кінці 1992 році, Геннадій Труханов в рідній Одесі в 90-х пішов у бізнес. Один із представників кримінального світу того часу, "хрещений батько" Одеси Олександр Ангерт на прізвисько "Ангел", відкрив в Одесі охоронне агентство "Капітан і компанія", яке очолив Геннадій Труханов. Фірма надавала охоронні послуги і виїжджала для вирішення конфліктних питань.

Відповідно до звітів італійської поліції, Геннадій Труханов в 1990-х роках був членом організованих злочинних угруповань, жив в Римі, де в 1998 році одружився на італійці Лідії Россі. Під час поліцейської перевірки влітку 1997 року в Бельгії він показав грецький паспорт на ім'я Геннадія Узопулоса.

Проте, все це не заважало політичній кар'єрі Труханова, який за 9 років, з 2005 року піднявся по кар'єрних сходах від посади депутата міськради через статус нардепа до градоначальника Одеси. Уже тоді чиновник виявився в епіцентрі скандалу. Всупереч закону, після перемоги на виборах мера в травні він не склав мандат нардепа до листопадових виборів. На нових виборах мера в 2015 році Геннадій Труханов знову переміг.

2016 рік виявився досить насиченим для мера Одеси: тут і з'явилася в результаті скандалу "Panama Papers" дані про офшорні фірми мера і його російське громадянство, акція і петиція президента з вимогою відставки одеського градоначальника. Також журналісти приділив особливу увагу фаворитам тендерів Одеської мерії — будівельній фірмі "Рост" і постачальнику піску, фірмі "Скво", що належала дочці мера Катерині. Остання фірма, до речі, і в 2019 році поповнила свій дохід майже на 1,4 млн грн. виручених на державних тендерах.

Можливо, з огляду на, що такий колосальний досвід в злочині закону Трухановим ніяк не позначилася в кримінальних справах, а лише сприяв високій репутації на виборах, Одеський регіон і сама Одеса залишається гранично корумпованим місцем незалежної України.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Одесі пройшов черговий мітинг проти зведення забудов, якому практично завжди передує вирубка дерев і знищення зеленої зони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!