Головна Новини Політика Скандали.Політика "Бюджет уряду Шмигаля - це шлях до дефолту", - Андрій Білецький
commentss НОВИНИ Всі новини

"Бюджет уряду Шмигаля - це шлях до дефолту", - Андрій Білецький

Лідер партії "Національний Корпус" Андрій Білецький розкритикував нову версію бюджету, за яку Верховна Рада проголосувала на позачерговому засіданні 13 квітня

14 квітня 2020, 16:25 comments2447
Поділіться публікацією:
















"Бюджет уряду Шмигаля - це шлях до дефолту", - Андрій Білецький

У новій версії бюджету від уряду Шмигаля відсутня стратегія виходу України з кризи власними силами, а не за рахунок кредитів МВФ. Замість націоналізації активів Україна в умовах світової кризи продає землю і великі підприємства. Це прямий шлях до дефолту, вважає лідер партії "Національний Корпус" Андрій Білецький. Про це він розповів на своєму Youtube-каналі.

picture


За словами політика, в новій версії бюджету, за яку Верховна Рада проголосувала на позачерговому засіданні 13 квітня, відсутня стратегія. Зокрема, у документі, за його словами, не врахована можливість повторного спалаху епідемії коронавірусу протягом 2020 року, а також втрата значної частини надходжень через повернення в Україну трудових мігрантів.


"Це бюджет без стратегії, дефіциту бюджету, бюджету ручника. Чи враховує він друге коло пандемії? Чи враховує він падіння попиту на металургію: а це 30% українського експорту? Що буде робити Європа, враховуючи велику кількість власних безробітних? Українські заробітчани в 2019 році перевели 14 млрд доларів, а тепер вони безробітні. Новий бюджет цього не враховує, тому, впевнений, будуть змушені переголосувати повторно протягом кількох наступних місяців. Стратегію уряду Шмигаля не можна назвати стратегією, тому що в ній жодної цифри. В бюджеті немає навіть плану виходу з кризи власними силами, а тільки за рахунок МВФ", — говорить Андрій Білецький.


Глава Нацкорпусу вважає, що дефіцит бюджету в розмірі 298 млрд грн і загроза світової економічної кризи повинні стати сигналом для України: мовляв, потрібно нарощувати свій потенціал замість того, щоб сподіватися на підтримку МВФ. Проте, чинна влада, за словами Білецького, навпаки розпродає державні активи за безцінок: зокрема, землю і великі державні підприємства. За словами політика, такі кроки можуть призвести до дефолту.


"Купуй, коли дешево, і продавай, коли дорого. Зараз у всіх країнах Західної Європи проходить процес м'якої націоналізації. Це пов'язано з падінням курсу. Порівняйте це з української стратегією "великої приватизації" та продажем української землі. Перелік підприємств в приватизаційному списку не зменшився. Українська влада віддає ці підприємства за безцінь. У період найбільшої за 100 років фінансової кризи ми робимо абсолютно протилежне від того, що робить весь цивілізований світ. Кредити МВФ не захистять Україну від дефолту. Все буде залежати тільки від самої України", — зазначив політик.


Білецький розкритикував виділення понад 60 млрд грн на Стабілізаційний фонд Державного бюджету, відомий також як Фонд боротьби з COVID-19. Політик підкреслив, що кошти зазначеного фонду розподіляє безпосередньо уряд без проведення тендерів або схожих прозорих процедур, а це — "прямий шлях до "дерибану".

Нагадаємо, 13 квітня на позачерговому засіданні Верховної Ради 249 нардепів підтримали законопроект № 3279-д про внесення змін у державний бюджет на 2020 рік. Згідно змін, доходи держбюджету скоротилися з 1,096 трлн гривень до 975,8 млрд гривень (спочатку Кабмін пропонував 972,6 млрд гривень), а витрати збільшилися з 1,184 трлн гривень до 1,266 трлн. (проти 1,263 трлн гривень у первісному варіанті, який нардепи "завалили" 30 березня). Граничний дефіцит головного фінансового документа країни збільшено з 96,3 млрд до рекордних 298,4 млрд гривень. Експерти оцінили для видання "Коментарі" результати голосування і перспективи виживання з таким головним фінансовим документом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!