Головна Новини Політика Скандали Суд скасував заочний арешт міністру часів Януковича, який теж втік
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд скасував заочний арешт міністру часів Януковича, який теж втік

Екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко підозрюється у незаконному заволодінні коштів у розмірі 3 млрд гривень

18 травня 2020, 20:06 comments2439
Поділіться публікацією:
Суд скасував заочний арешт міністру часів Януковича, який теж втік

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала заочний арешт колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, який проходить у справі про незаконне заволодіння великою сумою в розмірі 3 мільярди гривень. Про це повідомляється на сайті суду.

Так, суд задовольнив апеляційні скарги адвокатів Клименко — Сергія Титаренка та Олександра Дульського — і скасував рішення Печерського районного суду Києва про заочний арешт.

Також рішенням ВАКС звинуваченням відмовлено в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою колишнього міністра. Постанова не підлягає оскарженню.

Зазначимо, у рішенні суду зазначено номер кримінальної справи — №42017000000000113. У цій справі Клименко є підозрюваним у тому, що з квітня 2012 по вересень 2013 року на посаді міністра доходів і зборів в складі злочинної організації Віктора Януковича заволодів бюджетними коштами на суму 3,166 млрд гривень шляхом незаконної компенсації ПДВ на рахунки фіктивних підприємств.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сам втік український гарант Віктор Янукович заарештований згідно з рішенням суду, але враховуючи його укриття в Росії, рішення виконується заочно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!