Головна Новини Суспільство події У США живцем згоріли діти в приватному центрі денного догляду
commentss НОВИНИ Всі новини

У США живцем згоріли діти в приватному центрі денного догляду

Трагедія в Пенсільванії трапилась внаслідок халатного відношення до нормативiв пожежної безпеки

12 серпня 2019, 12:40 comments1702
Поділіться публікацією:
У США живцем згоріли діти в приватному центрі денного догляду

У місті Ері, штат Пенсільванія США, у приватному дитячому центрі сталася пожежа, у якій живцем згоріли п'ятеро дітей. Про це повідомив начальник пожарноспасательной служби Марк Поланскі. Трагедіятрапилася 11 серпня недільним ранком. Під час пожежі загинули п'ятеро дітей ст. За словами Поланскі, на горищі був тільки один детектор диму, а також перевантажені подовжувачі, прокладені під кушеткою.

Жертвами трагедії стали діти віком від 9 місяців до 14 років, які спали нагорі в двоповерховому будинку, коли в 01:15началось загоряння. Влада не озвучують імена загиблих дітей, але заявляють, що четверо з них були братами і сестрами.

"У нас були смертельні випадки при пожежі, але нічого подібного не траплялося", сказав він. Начальник поліції Сантоне уточнив, що всі пожежники в шоці від того, що сталося.

Двоє хлопчиків віком 12 і 17 років встигли вистрибнути з вікна другого поверху, в наслідок отримали незначні травми. За словами шефа бригади МНС Сантона, власник приватного дитячого центру Елейн Харріс врятувалася втечею через вогонь.

Пані Харріс отримала опіки горла і спробувала дістатися на власному автомобілі в лікарню, але потрапила дорогою в ДТП. Вона була доставлений на вертольоті в медичний центр Пітсбургського університету Милосердя.

Стан місіс Харріс не дозволяло поліцейським допитати її. Шериф поліції сказав, що однією з жертв пожежі став її власний дитина.

Четверо загиблих дітей перебували в дитячому центрі, поки їх батьки нібито перебували на нічних змінах. Дані перевіряються.

32-річна Даніка Скотт, яка живе по сусідству з центром, сказала, що вона сиділа коло вікна й читала близько 1 години ночі, коли вона побачила яскраво-помаранчеве свічення полум'я зовні. Вона зателефонувала 911.

Про пожежу повідомила 32-річна сусідка приватного дитячого центру Даніка Скотт, яка в цей час не спала, а читала книгу. Вона побачила яскраве полум'я, яке охопило сусідський будинок, і тут же подзвонила в службу порятунку 911.

Жінка почула пронизливий дитячий крик і вибігла на допомогу. Разом з іншими сусідами вони просили дітей зістрибнути з другого поверху. 12-річний хлопчик, який на це зважився, був весь покритий сажею. За словами Даник діти були надзвичайно налякані.

Шеф Сантоне, який раніше був міським пожежникам інспектором, повідомив, що співробітники пожежної безпеки регулярно перевіряють наявність детекторів диму в дитячих садках, але він не міг пригадати відвідування саме цього закладу раніше. Також він уточнив, що сильно сумнівається в справності димового детектора, який перебував на даху.

"У них має бути правильне кількість детекторів диму, яке у них було відсутнє", — коментував Сантоне.

В кожній спальні повинен бути детектор диму, а також коридор за спальнями, перший поверх, підвал і горище, сказав шериф Сантоне. Записи про власність округу Ері показують, що у будинку п'ять спалень.

Начальник сказав, що слідчі розглядають несправність електропроводки як можливу причину пожежі і що вентилятори, ліхтарі зарядні пристрої були підключені до декількох подовжувача, що працюють під диваном.

Будинок буде перевірений інженером-електриком вже в понеділок 12 серпня.

Згорілий дитячий центр отримав сертифікат на зміст неповнолітніх під наглядом 21 березня, і був схвалений управлінням штату.

Кеті Далькемпер , виконавчий директор округу Ері, сказала, що для аварійних диспетчерів, які відповіли на пожежні виклики, були залучені психологи.

Постраждали також і сусіди. Пані Скотт розповіла, що згоріла половина її будинку і тільки в шість ранку їй дозволили в нього повернутися.

Всі не байдужі вже несуть квіти до місця трагедії і іграшки.

"Коментарі" раніше повідомляли, що американський художник коміксів для Марвел помер

Ще раніше "Коментарі" писали про те, що Трамп відвідає міста в яких відбулися масові розстріли








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!