Головна Новини Суспільство події Авіакатастрофа «МАУ»: Гончарук сказав, коли близькі жертв отримають компенсації
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакатастрофа «МАУ»: Гончарук сказав, коли близькі жертв отримають компенсації

Гончарук зазначив, що влада контролює отримання сім'ями всіх страхових виплат

15 січня 2020, 13:04 comments2376
Поділіться публікацією:
Авіакатастрофа «МАУ»: Гончарук сказав, коли близькі жертв отримають компенсації

Кабінет міністрів протягом тижня виплатить матеріальну компенсацію близьким загиблих в авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України", який був збитий в Ірані. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Уряд протягом тижня виплатить родинам загиблих громадян України по 200 тисяч гривень допомоги. Одноразова матеріальна допомога від держави з резервного фонду буде надана до отримання родинами всіх страхових виплат", — написав глава уряду у своєму Telegram.

Гончарук зазначив, що влада контролює отримання сім'ями всіх страхових виплат. Їх розмір для кожної сім'ї загиблих становить 250 000 СПЗ (спеціальні права запозичень). Це еквівалентно приблизно 345 тис. дол. США.

Крім того, за словами прем'єра, Україна через дипломатичні канали та міжнародні органи юрисдикції вимагає компенсацій від уряду Ірану.

Нагадаємо, 8 січня в "Боїнг" української авіакомпанії "МАУ" зі 176 людьми на борту, який тільки набирав висоту після зльоту з іранського Тегерана потрапила ракета, літак впав на землю і вибухнув. На жаль, нікому вижити не вдалося. На борту повітряного судна в той момент був український екіпаж, що складається з 9 осіб і два українці.

Глава відділу розслідування пригод Організації цивільної авіації розповів про те, хто буде розшифровувати " чорні ящики. Спочатку передбачалася, що бортові самописці будуть відправлені до Франції, але незабаром це рішення було змінено, розшифровкою займеться Україна. Розшифровка самописців розпочнеться 20 січня.

Як повідомляло видання "Коментарі", 14 січня, президент авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розповів про те, хто винен у тому, що сталося з українським повітряним судном в Тегерані. За його словами, іранська влада мала зарити повітряний простір, однак не зробила цього, тим самим порушивши міжнародну угоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!