Головна Новини Суспільство події "Справи Майдану": ДБР почне щомісяця звітувати про хід слідства сім'ям Небесної Сотні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Справи Майдану": ДБР почне щомісяця звітувати про хід слідства сім'ям Небесної Сотні

В. о. директора ДБР Ірина Венедиктова назвала кількість справ з розстрілів на Майдані, які вже передані до суду

25 лютого 2020, 23:53 comments1573
Поділіться публікацією:
"Справи Майдану": ДБР почне щомісяця звітувати про хід слідства сім'ям Небесної Сотні

Державне бюро розслідувань (ДБР) починає щомісячні звітні зустрічі з сім'ями Героїв Небесної Сотні і пораненими на Майдані, на яких буде інформувати про хід розслідування Про це на зустрічі з громадськими організаторами по захисту прав рідних Небесної Сотні заявила заявила в. о. директора відомства Ірина Венедиктова.

Держслужбовець підкреслила, що зараз в ГБР знаходиться 49 кримінальних проваджень щодо "справ Майдану". Два з них — щодо викрадення і вбивства журналіста Василя Сергієнка і колишнього слідчого міліції, який незаконно затримував учасників мітингів — передані в суд.

"Повідомлено про підозру у вбивстві і замаху на вбивство "майданівців" бійцю спецпідрозділу "Омега". Незабаром в Держбюро буде створено окреме Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 роках. Конкурс на керівника цього підрозділу ми оголосимо найближчим часом. І одним з критеріїв відбору кандидата буде досвід у розслідуванні справ Майдану". Також цей підрозділ буде значно доповнено кадрами", — зазначила Венедиктова.

Для постійної комунікації з ДБР представники потерпілих і поранених делегували Юрія Аксенина і Павла Кучера.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про думку аналітиків щодо перспектив розкриття справ з розстрілів на Майдані в 2014 році при правлінні президента Володимира Зеленського.https://comments.ua/news/society/developments/646962-dela-maydana-eksperty-rasskazali-o-perspektivah-rassledovaniya-i-ocenili-sobytiya-spustya-6-let.html




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!