Головна Новини Суспільство події Стало відомо, як діє коронавірус на людину
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як діє коронавірус на людину

Вчені розповіли, як проявляє себе коронавірус і які він вражає органи

28 лютого 2020, 10:44 comments7040
Поділіться публікацією:
Стало відомо, як діє коронавірус на людину

Коронавірус головним чином вражає легені людини, про це свідчить патологоанатомічна експертиза тіла першого померлого від COVID-2019 в Китаї, пишуть "РИА Новости".

У той же час доказів того, що вірус зачіпає інші органи, поки що недостатньо, відзначають вчені.

Характерною запальною реакцією є пошкодження глибоких частин дихальних шляхів і легеневих альвеол, до якої наводить пневмонія, викликана новим різновидом коронавіруса. Паталогічний процес при COVID-2019 дуже схожий з атиповими пневмоніями (SARS — важкий гострий респіраторний синдром) і з MERS (Близькосхідний респіраторний синдром), однак фіброз та ущільнення в легенях при COVID-2019 не настільки серйозні, як при SARS.

Як повідомляли "Коментарі" тиждень тому, незважаючи на безпрецедентні заходи безпеки, щоб уникнути коронавірусу в Україні та ізоляцію прибулих з Китаю людей у санаторії під Полтавою, країну сколихнула хвиля протестів. Під Полтавою палили шини і атакували Нацгвардію, а президент Володимир Зеленський і топ-чиновники були шоковані поведінкою щодо земляків.

Нагадаємо, після того, як українку Анастасію Зінченко відмовитисязались евакуювати додому разом з собакою Мішель, і вона залишилася в Ухані, в Мережі прокотилася хвиля обурювань. Настя розповідає про те, що їжі для неї та її улюбленця залишилося не так багато, і була обурена ситуацією. Після публікацій у ЗМІ їй зателефонував президент України Володимир Зеленський. А незабаром їй і зовсім пообіцяли, що евакуюють на приватному літаку ФК "Шахтар".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!