У Санкт-Петербурзі розповіли подробиці смертельної пожежі: апарат ШВЛ убив п'ятьох людей

За словами губернатора Олександра Бєглова, сталося замикання апарату штучної вентиляції, який повинен був рятувати життя, а не навпаки

У російському Санкт-Петербурзі розповіли подробиці ранкової пожежі в лікарні Святого Георгія, в якій згоріло п'ять хворих на COVID-19, які були підключені до апаратів ШВЛ. За словами губернатора Олександра Бєглова, НП почалася в результаті замикання апарату штучної вентиляції, який повинен був рятувати життя, а не навпаки.

Експерти, проаналізувавши все, що трапилося, кажуть, що жертв в результаті трагедії могло бути значно більше. Бєглов розповідає, що до приїзду рятувальників медики самі почали евакуацію людей, однак врятувати встигли не всіх. Загинуло п'ять чоловік, які боролися за життя через ускладнення коронавірусу, ще 150 хворих евакуювали.

Нагадаємо, осередок займання знаходився в реанімації "червоної зони" на шостому поверсі лікарні, де лікуються пацієнти з COVID-19. Загиблі були підключені до апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ). Всього ж в цьому відділенні було 16 людей, 11 з яких перенесли до сусіднього крила.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що 10 травня в Підмосков'ї у Росії горів хоспіс для літніх людей "Другий будинок". Під час пожежі загинуло 10 осіб.