Головна Новини Суспільство Кримінал САП відповіла на відмову суду Німеччини про екстрадицію Онищенка в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

САП відповіла на відмову суду Німеччини про екстрадицію Онищенка в Україну

В САП відзначили, що таке рішення суду не вплине на продовження слідства щодо кримінальної справи проти екс-нардепа часів Януковича Олександра Онищенка

28 травня 2020, 17:36 comments2055
Поділіться публікацією:
САП відповіла на відмову суду Німеччини про екстрадицію Онищенка в Україну

Спеціалізована актикоррупционная прокуратура заявила, що, незважаючи на відмову німецького суду Ольденбурга на заяву української сторони про екстрадицію колишнього нардепа Олександра Онищенка, який проходить по так званій "газовій справі", кримінальне розслідування проти нього продовжиться. Про це прес-служба САП вказала на своїй сторінці в Facebook.

Так, відомство відзначило, що продовження наслідок забезпечено рішенням Вищого актикоррупционного суду, які позначив, що "газова справа" не обов'язково розглядати в присутності підозрюваного Онищенко.

"Разом з тим, зазначаємо, що це рішення суду Ольденбурга не впливає на розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього нардепа, яка слухається Вищим антикорупційним судом, оскільки ще 21 січня 2020 судом у порядку ч. 3 ст. 323 Кримінального процесуального кодексу України надано дозвіл на спеціальний судовий розгляд, тобто у відсутність обвинуваченого (in absentia)", — зазначено в повідомленні.

САП також додав, що в даний час у кримінальному провадженні за звинуваченням Онищенко та його спільниці здійснюється дослідження письмових доказів сторони обвинувачення і вже досліджено 25 томів матеріалів кримінального провадження.

"Як і раніше колишній народний депутат може в будь-який час з'явитися в Україні та брати участь у судових засіданнях", — уклали в САП.

" target="_blank">

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що побіжний екс-нардеп Олександр Онищенко був затриманий поліцейськими в Німеччині на увазі оголошеного підозри в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!