Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій 18 жовтня: проект бюджету і жінки в космосі
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій 18 жовтня: проект бюджету і жінки в космосі

"Коментарі" розкажуть, чим українцям запам'ятається цей день

18 жовтня 2019, 21:10 comments1466
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій 18 жовтня: проект бюджету і жінки в космосі

Бюджет на 2020-й. Сьогодні Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України". Документ допоможе врегулювати питання підготовки закону про бюджет на 2020 рік. В документі йдеться про визначення джерелом доходу місцевих бюджетів плати за ліцензії на діяльність в зв'язку з введенням згідно Податковому кодексу ліцензування зернового дистиляту, біоетанолу та палива. А також — про визначення джерелами фінансування бюджету залишків коштів установ та інших надходжень спеціального фонду, не використаних у попередньому бюджетному періоді з метою їх подальшого використання за цільовим призначенням.

Закрити банк стане складніше. Тим часом банківську галузь чекають нововведення — банкірибільше не зможуть припинити діяльність своєї фінансової структури через суд. Новий закон унеможливить припинення роботи банку в разі визнання його неплатоспроможним. Тобто навіть якщо суд визнає рішення НБУ неправомірним, банкіри не зможуть вивести банк з ринку.

Підуть на компроміс з бізнесменами. Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук анонсував створення Координаційної ради з питань розвитку мікро- і малого бізнесу. Чиновник розповів, що туди увійдуть представники громадських організацій, які захищають інтереси малого бізнесу. В цьому органі влади підприємці будуть вести діалог і шукати компроміси.

Авіакатастрофа зі школярами. На Алясці літак, на борту якого перебувало 42 людини, зійшов зі злітно-посадкової смуги під час приземлення в аеропорту. На борту літака знаходилася шкільна команда з плавання. На щастя, ніхто з них не постраждав. Що саме стало причиною аварії, наразі невідомо.

Жінок – в космос. Сьогодні вперше в історії у відкритий космос одночасно вийшли дві жінки — астронавти Джессіка Меїр і Христина Коч. За межами Міжнародної космічної станції астронавтки повинні полагодити енергосистему МКС. У відкритому космосі вони пробудуть близько шести годин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!