Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій понеділка: поставки російського газу через Україну і тепло не для всіх
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій понеділка: поставки російського газу через Україну і тепло не для всіх

Сьогодні відбулися найважливіші переговори Росії, ЄС і України, а в США нашу країну повернули в систему преференцій

28 жовтня 2019, 21:00 comments1973
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій понеділка: поставки російського газу через Україну і тепло не для всіх

Переговори з РФ. У Брюсселі завершилися тристоронні консультації Росії, ЄС і України з транзиту газу. За підсумками зустрічі в Міністерстві енергетики РФ повідомили, що Росія бачить готовність України розпочати прямі поставки газу з 2020 року. Російська сторона також заявила про готовність працювати за європейським законодавством для транзиту газу через Україну. Технічну угоду належить обговорити "Оператору ГТС України" та "Газпрому". Наступний етап тристоронніх консультацій має відбутися наприкінці листопада.

Залишаються без опалення. Сьогодні в Україні офіційно стартував опалювальний сезон. Станом на 28 жовтня, тепло подається не у всі будинки: батареї залишаються холодними в 8 областях: Волинській, Закарпатській, Львівській, Одеській, Тернопільській, Херсонській, Черкаській і Чернівецькій областях.

За лікарняний заплатять більше. В Україні за час, проведений на лікарняному, відтепер платитимуть більше: в середньому, денний розмір матеріальної допомоги з тимчасової втрати працездатності зріс на 27,2%. У Фонді соціального страхування рапортують, що, за підсумками трьох кварталів 2019 року, середньоденний розмір матеріальної допомоги під час лікарняного збільшився до 274,75 гривень – на 27,2%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. У відомстві акцентують увагу на тому, що розмір виплат залежить від двох факторів: стажу працівника та суми денної заробітної плати.

Без мит. Дональд Трамп видав прокламацію, згідно якій Україна повертається в систему американських преференцій. За словами заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Качки, з 30 жовтня 155 українських товарів отримають право безмитного продажу в США. В основному, це кондитерська продукція, а також складні інженерні вироби. Пільги навряд чи вплинуть на торговельну статистику, проте позитивно позначиться на малому і середньому бізнесі.

Не вистачає сироватки. Радник міністра охорони здоров'я Ольга Голубовська сьогодні розповіла про поточну проблему: в Україні недостатньо сироватки проти дифтерії для лікування всіх хворих — всього 140 флаконів на всю країну. Показники по дифтерії виросли через спалах в Ужгороді, і в Україні немає жодного нормативного документу, який би регулював стандарти надання медичної допомоги хворим.

Радник міністра охорони здоров'я вважає, що ця тема виходить за рамки компетенції МОЗ, і до її обговорення потрібно залучати представників Ради національної безпеки і оборони, а також інших структур, щоб вирішити питання, де Україна зможе брати сироватку, якщо почнеться епідемія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!