Головна Новини Суспільство події ТОП подій вівторка: "Майдан" вчителів, нова траса і в'язниця за кнопкодавство
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій вівторка: "Майдан" вчителів, нова траса і в'язниця за кнопкодавство

У Раді прийняли кілька важливих проектів законів, а на Донбасі стартувало розведення військ

29 жовтня 2019, 19:45 comments2079
Поділіться публікацією:
ТОП подій вівторка: "Майдан" вчителів, нова траса і в'язниця за кнопкодавство

Розведення військ. Сьогодні опівдні на Донбасі почалося розведення військ на ділянці в районі селища Золоте-4 Луганської області. У Штабі кажуть, що дзеркальне розведення почалося в зв'язку з дотриманням режиму "тиші" протягом 7 днів, як передбачають домовленості. Крім того, початок процесу з обох сторін підтвердила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. Однак у п'ятикілометровій зоні біля ділянки розведення днем раніше зафіксували 5 обстрілів з боку терористів. Ворог застосував великокаліберні кулемети, ручні протитанкові гранатомети, АГС та стрілецьку зброю.

Штрафи для кнопкодавів. Сьогодні народні обранці прийняли у першому читанні проект закону, який вводить відповідальність за неперсональне голосування – так зване кнопкодавство. Проект закону підтримали 287 парламентаріїв. Так, за неперсональне голосування нардепам треба буде сплатити чималий штраф: від 51 до 85 тисяч гривень. Згідно статті № 216 КПК, досудове розслідування такого правопорушення будуть проводити слідчі органів ДБР, а покарання за повторне кнопкодавство передбачатиме до двох років позбавлення волі.

Відкрили трасу. Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Олексій Гончарук відкрили відремонтовану ділянку "дороги життя" — траси "Запоріжжя-Маріуполь". У своєму зверненні президент зазначив, що за три роки було побудовано всього 70 км дороги, а за останні три місяці — 130 км. При проведенні робіт були задіяні українські і турецькі компанії. А в кінці свого виступу глава уряду анонсував проведення масштабних будівельних робіт по всій Україні, які намічені на весну.

"Майдан" вчителів. На Майдані Незалежності сьогодні, 29 жовтня, відбувся мітинг вчителів. Більше тисячі працівників сфери освіти зібралися на головній площі країни і пройшли до Верховної Ради. Акція спрямована проти звуження прав педагогів. Участь у ній взяли вчителі з різних куточків країни.

Так, педагоги стурбовані поправками в законопроект "Про середню освіту", які передбачають 40-годинний робочий тиждень. Поправки були внесені представниками політичної партії "Голос". Проти цієї ініціативи виявилися не тільки вчителі, але й Міністерство освіти України.

Розкриють дані США. Депутати Верховної Ради підтримали законопроект, що дозволяє передачу Податковій службі США інформації про американських громадян. Американський закон, який набув чинності з липня 2014 року "Про податкові вимоги до іноземних рахунками", вимагає від закордонних фінансових організацій укладати особливі угоди з Податковою службою. Нові вимоги також зобов'язують контролювати рахунки американських платників податків в українських фінансових структурах.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!