Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій п'ятниці: українські військові їдуть до Іраку, а мільйони індусів - у масках
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій п'ятниці: українські військові їдуть до Іраку, а мільйони індусів - у масках

Листопад в Україні ознаменував закінчення першого етапу розведення сил на Донбасі

1 листопада 2019, 19:55 comments2406
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій п'ятниці: українські військові їдуть до Іраку, а мільйони індусів - у масках

Розведення сил на Донбасі. Сьогодні опівдні українська сторона завершила перший етап розведення сил в Золотому-4, який тривав три дні. За словами керівника прес-центру ООС Олександра Штупуна, з цього дня стартує новий етап – пошук і знищення вибухівки, а також демонтаж бліндажів і блокпостів. Якщо говорити про розведення сил загалом, воно може зайняти кілька місяців. У той же час, міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що розведення сил і засобів в районі Петровського Донецької області перенесли через обстріли терористів на ділянці фронту.

Спалах дифтерії. В Україні зафіксували ще один випадок дифтерії, на цей раз — у Харківській області. Дифтерійну паличку 1 листопада виявили в організмі жінки, що хвора на ангіну. Зараз пацієнтка перебуває в стаціонарі на лікуванні антибіотиками, оскільки сироватку їй не ввели через виділення мікроорганізму, який не виробляє токсин. Всього в Україні, згідно з останніми даними, захворіла на дифтерію 21 людина, а кількість сироватки на сьогодні сягає 189 доз. До грудня в українських лікарнях очікується 450 флаконів сироватки, 100 з яких надасть посольство Індії в якості гуманітарної підтримки.

Компенсація від РФ. Після закінчення конфлікту на Донбасі Російська Федерація буде зобов'язана виплатити Україні репарації. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, спочатку Росія повинна повернути нам наші території, після чого будемо говорити про те, на що, в першу чергу, піде компенсація. "Кабмін має намір відновлювати поки виключно підконтрольні йому території Донбасу", — сказав політик, додавши, що українці не повинні платити за відновлення непідконтрольних територій. Суму репарацій від РФ поки не називають.

Поїдуть до Іраку. Міністр оборони України Андрій Загороднюк сьогодні заявив про готовність українських військових брати участь у місії НАТО в Іраку. При цьому глава відомства підкреслив, що мова йде виключно про мирну участь: представники українських збройних сил консультуватимуть і тренуватимуть іракських військових. Також українці можуть показати, як використовувати обладнання, зроблене ще в СРСР.

НС в Індії. Сьогодні у столиці Індії оголосили надзвичайний стан: у повітрі зафіксували високу концентрацію шкідливих речовин. Через це влада Нью-Делі видала місцевим жителям близько п'яти мільйонів респіраторних масок. Так, у столиці вже закриті дитячі садки і школи, городянам заборонили проводити будь-які будівельні роботи і запускати феєрверки. Фахівці, які робили заміри повітря, випередили, що концентрація шкідливих речовин перевищує гранично допустиму норму в 20 разів. Причини події – фермери спалюють стерню, щоб очистити свої поля, а також запуск феєрверків під час індуїстського фестивалю Дівалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!