Головна Новини Суспільство події Запустили онлайн-калькулятор, який розраховує податок при розмитненні авто
commentss НОВИНИ Всі новини

Запустили онлайн-калькулятор, який розраховує податок при розмитненні авто

Максим Нефьодов запропонував протестувати онлайн-калькулятор, який визначає податок на розмитнення авто

4 листопада 2019, 17:14 comments4926
Поділіться публікацією:
Запустили онлайн-калькулятор, який розраховує податок при розмитненні авто

Державна митна служба в тестовому режимі запустила програму, яка здійснює онлайн-розрахунок податків при розмитненні авто. Про це розповів голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Калькулятором орієнтовної митної вартості та платежів при оформленні авто, який сьогодні почали тестувати, можна скористатися, перейшовши за посиланням: https://calc.customs.gov.ua. У цьому сервісі зібрані дані щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості того чи іншого автомобіля за 2018-2019 роки на основі реальної інформації мільйона машин більш 2300 моделей.

"Це робоча база тих авто, які були оформлені на митниці, її почистили вручну від помилок і одруківок, тому цей процес і зайняв на 1,5 місяці довше очікуваного", – повідомив глава української митниці.

Також Нефьодов пояснив нюанс, який варто враховувати автовласникам при внесенні у програму даних про куплений автозасіб не у 2018 або 2019 рр.

"Скажімо, "Форд Фокус 2.0", 2012 року випуску, в 2013 році коштував одні гроші, а зараз – зовсім інші. Машина за параметрами не змінилася, але брати цифри за 2013-й і застосовувати на 4 листопада 2019 року не можна. Тому беремо оформлення за відносно недавній проміжок часу, за який знецінення не так істотно", – розповів Максим Нефьодов.

Про помилки і недоробки ресурсу Нефьодов запропонував повідомляти в коментарях під постом. Правда, вже через годину після запуску сервісу сайт почав давати збої, про що поскаржилися користувачі під дописом.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Кабінет міністрів України створив регіональну структуру Нової митниці, яка передбачає скорочення 26 митниць до 16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!