Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій вівторка: розподіл бюджетних мільярдів і "провокація" для РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій вівторка: розподіл бюджетних мільярдів і "провокація" для РФ

Сьогодні в Україні розглядали новий бюджет і презентували онлайн-ресурс для водіїв

5 листопада 2019, 20:00 comments1800
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій вівторка: розподіл бюджетних мільярдів і "провокація" для РФ

Новий бюджет. Сьогодні в Раді відбулася онлайн-презентація бюджету на 2020 рік, який підготували до другого читання. За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, в наступному році 3,2 млрд грн підуть на ліки, 3,75 млрд грн — на зарплати вчителів, 2,44 млрд грн — на соціальні програми і пенсіонерів. Крім того, міністри підняли мінімальну зарплатню, яка з нового року складе 4 723 грн. В порівнянні з нинішньою мінімалкою, це більше на 550 грн. В бюджет на 2020 рік уряд заклав 48 млрд гривень на житлові субсидії громадян, що менше обсягу коштів минулого року на 7 млрд. Однак у Кабміні вважають, що цих грошей вистачить. Тим часом вчителів в 2020-му очікує 30-відсоткова надбавка за престижність праці: на це виділили 2,2 млрд грн.

Номери онлайн. В Україні сьогодні заробив ресурс, на якому автовласники можуть вибрати необхідний їм платний номерний знак. Як розповіли у Головному сервісному центрі МВС, відтепер любителям їздити на машинах з номерами за типом "7777" не доведеться звертатися за допомогою до посередників. З сьогоднішнього дня на сайтах Головного та регіональних сервісних центрів МВС можна перевірити наявність необхідного платного номеру і замовити його онлайн.

Не повертають кораблі. РФ вимагає від України визнати провокацію в діях з кораблями в Керченській протоці. У відповідь на вчорашню ноту українського МВС, яке зажадало повернути наші кораблі, захоплені в 2018-му в Чорному морі поблизу Керченської протоки, в РФ заявили, що підуть на це, якщо Україна визнає провокацію. Росіяни запевнили, що наші кораблі мають інтерес для здійснення якогось слідства, а також що їх сторона не бажає вкладати власні ресурси на збереження і утримання іноземного майна.

Справа Майдану. Розслідування злочинів під час Революції Гідності тимчасово призупинили через велике навантаження на ДБР. За словами глави Держбюро розслідувань Романа Труби, у них просто не вистачає людей. Так, за його словами, у даний момент на одного слідчого припадає більше сотні виробництв, а закон України обмежує кількість працівників, які можуть працювати в ГБР: всього 1500 чоловік по всій Україні.

"Дорогі" 5 гривень. Нацбанк ввів в обіг пам'ятну монету номіналом 5 гривень. Монету присвятили колективу, який був заснований в 1919 році — Державній мандрівній капелі. А собівартість сувенірних 5 грн перевищує 60 грн.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!