Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій п'ятниці: фініш справи проти РФ і зрив розведення сил бойовиками
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій п'ятниці: фініш справи проти РФ і зрив розведення сил бойовиками

Сьогодні в Гаазі відбулося заключне засідання суду за позовом проти російського тероризму, а в Києві - економічний форум за участю всесвітньо відомого засновника компанії Alibaba

8 листопада 2019, 21:00 comments1940
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій п'ятниці: фініш справи проти РФ і зрив розведення сил бойовиками

Вердикт. Сьогодні у Міжнародному суді ООН нарешті поставили крапку в справі України і Росії. Нагадаємо, наша країна звернулася до Гааги, пред'явивши РФ порушення міжнародних конвенцій: мовляв, сусідня держава фінансує тероризм, а також проявляє всі форми расової дискримінації в анексованому Криму. Міжнародний суддя зачитував 50 сторінок рішення майже годину: заперечення російської сторони відхилили і рішення по всім пунктам визнали на користь України. До речі, вердикт остаточний і оскарженню не підлягає.

Зірвали план. Другий етап розведення сил на Донбасі, який повинен був початися сьогодні опівдні, не відбувся. У штабі Операції об'єднаних сил заявили про зрив розведення військ в районі Петровського і Богданівки Донецької області бойовиками терористичної "ДНР". Як пояснили наші військові, противник порушив всі домовленості та не повідомив про те, що готовий до розведення. Нову дату ООС поки не називають.

Свобода за 90 мільйонів. Сьогодні нардеп Ярослав Дубневич, якого підозрюють у розтраті 93 млн грн, вийшов на свободу під чималу заставу. За слугу народу внесли 100 млн грн при тому, що суд встановив альтернативний арешту запобіжний захід у розмірі 90 млн грн. 10 Дубневичу повернуть.

Безвіз. У посольстві України у Варшаві сьогодні уклали чергову угоду про безвізовий режим з Монголією. Тепер українці без наявності віз зможуть відправитися до пустелі Гобі і Алтайських гір. За статистикою, щороку близько тисячі українців приїжджають до Монголії туристами або ж по справах. До речі, наша країна вже уклала безвіз з 88 державами.

Запорука успіху. У Києві сьогодні, 8 листопада, відбувся економічний форум, на якому виступив підприємець і засновник компанії Alibaba Джек Ма. Бізнесмен зазначив, що перемогти корупцію і привести країну до процвітання можна за допомогою електронного уряду. Крім того, Джек Ма вважає, що запорука успішної держави прихована, власне, у підприємництві, утворенні та розвитку інфраструктури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!