Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій вівторка: коли Зеленський зустрінеться з Путіним і в що "закатають" бюджетні мільярди
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій вівторка: коли Зеленський зустрінеться з Путіним і в що "закатають" бюджетні мільярди

Сьогодні відбулося засідання Тристоронньої контактної групи: перешкод для зустрічі "нормандської четвірки" більше немає

12 листопада 2019, 20:00 comments1705
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій вівторка: коли Зеленський зустрінеться з Путіним і в що "закатають" бюджетні мільярди

Зустріч Зеленського з Путіним. Сьогодні, 12 листопада, перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував провести в його країні переговори президентів Росії і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського. Раніше лідер нашої держави вже дав свою згоду на зустріч на нейтральній території. А ось Путін, за словами його прес-секретаря, поки не вбачає в цих переговорах сенсу. Мовляв, він не відмовляється від зустрічі з Зеленським, однак до неї потрібно добре підготуватися обом сторонам. В іншому випадку, вона нібито не буде результативна.

Саміт — не за горами. Сьогодні відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи, підсумком якого стало зняття всіх перешкод по даті проведення нормандського саміту. Нагадаємо, у зустрічі візьмуть участь представники України, Росії, Франції і ФРН. Розведення сил і засобів в районі Золотого, Петровського і Станиці Луганській стало останнім кроком у цьому напрямку, так що зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбудеться в найближчим часом.

Новий закон. Президент Володимир Зеленський сьогодні підписав закон, який вносить поправки до Митного кодексу України та допоможе захистити інтелектуальну власність при перетині кордону. Документ визначає таке поняття як піратські товари, і реалізація нового закону допоможе в боротьбі з контрафактом і прискорить розвиток торгівлі з зарубіжними партнерами.

Куди "закатають" мільярди. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій презентував "To do list" змін для покращення сфери інфраструктури і транспорту в найближчі роки. За словами Криклія, в наступному році уряд "закатає" в дорожню інфраструктуру 73 млрд грн з держбюджету. Також у планах – відновити 4000 км доріг, які зможуть прослужити мінімум 10 років без додаткових ремонтів. Також в Україні з'явиться 1600 пішохідних переходів та освітлення на 1500 з них, 90 світлофорів з табло, які вимірюють швидкість руху перед в'їздом в населені пункти. Крім того, чиновники закуплять 200 спецтехніки для ДСНС.

Криклій зазначив, що вже вдалося укласти договір з ЄБРР щодо фінансування в сумі 300 млн євро, які підуть на ремонт регіональних доріг. А ЄІБ виділить 450 млн євро на капремонт траси "Одеса – Київ" і будівництво обхідного шляху біля Львова.

Повернув статус консула. Адвокати екс-консула України в Гамбурзі Василя Марущинця виграли Апеляційний суд за його позовом до МЗС за "протиправне" звільнення із займаної посади. Дипломат був звільнений в травні 2018 року у зв'язку з інформацією про його антисемітські пости в соціальній мережі. Тоді в Facebook Марущинець дозволяв собі досить різкі вирази: вживав слово "жиди" з негативною конотацією, висловлювавсянеоднозначно про Голокост. В зв'язку з цим МЗС відкликав консула і відкрив дисциплінарне провадження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!