Головна Новини Суспільство події "Втрата контролю" і "невипадковість": думки експертів про аварію за участю Кулеби
commentss НОВИНИ Всі новини

"Втрата контролю" і "невипадковість": думки експертів про аварію за участю Кулеби

Причини аварії за участю омбудсмена Миколи Кулеби поки невідомі, обставини з'ясовують правоохоронці

25 листопада 2019, 11:40 comments3793
Поділіться публікацією:
"Втрата контролю" і "невипадковість": думки експертів про аварію за участю Кулеби

У мережі не перестають обговорювати вчорашню аварію на трасі "Київ-Одеса", де було травмовано четверо осіб, серед яких уповноважений з прав дитини Микола Кулеба та двоє його синів. Портал "Коментарі" зібрав різні думки та оцінки аварії, що сталася вчора.

Як повідомляли вчора в облуправлінні Національної поліції в Київській області, 24 листопада близько 14:00 поблизу с. Чабани в результаті зіткнення мікроавтобуса та легковика постраждали чотири людини. Обидва водія, а також 19-річний та 10-річний пасажири Toyota отримали травми різного ступеня тяжкості та були госпіталізовані. Подробиці події в поліції не повідомляють, поки правоохоронці з'ясовують усі обставини ДТП.

Віце-президент громадської організації "Товариство учасників руху" Віктор Козоріз розповів "Коментарям", що порушення правил проїзду перехресть є одним з найпоширеніших видів ДТП.

"Якщо подивитися офіційну поліцейську статистику, то лише за 10 місяців 2019 року в Україні сталося 1528 таких ДТП, в яких загинули 42 людини і понад 2000 осіб були травмовані, — сказав Козоріз "Коментарям". – Мені важко судити про те, чому водій Кулеба грубо порушив ПДР і поїхав на червоне світло світлофора, але він не міг не усвідомлювати небезпеку, яку створює і для себе, і для своїх дітей-пасажирів, і для інших учасників дорожнього руху. Можливо, в момент перетину перехрестя він відволікся на телефонний дзвінок і втратив контроль за дорожньою ситуацією. Тому що, на жаль, такі випадки трапляються досить часто".

Прокоментував дорожню аварію і адвокат Дмитро Марцонь, який представляв інтереси потерпілих у справі про резонансне ДТП у Харкові: в 2017 році на перехресті в центрі міста зіткнулися Lexus під управління Олени Зайцевої і Volkswagen, за кермом якого був Геннадій Дронов. Тоді загинуло шестеро осіб, а ще п'ятеро пішоходів – отримали травми.

"Якщо це справді відео сьогоднішньої аварії за участі чиновника М. Кулеби, то це верх безвідповідальності та нахабства, — заявив Марцонь. – "Тойота" під управлінням "слуги народу" грубо порушує вимогу зупинитися до стоп-лінії світлофора, здійснює перестроювання за лінією на червоний, потім кілька разів починає переривчастий рух (що саме по собі може створити аварійну ситуацію) і апогеєм цього "витирання ніг об ПДР" стає переїзд перехрестя на заборонний сигнал світлофора".

Автогонщик Олексій Мочанов вважає, що аварія не була спровокована обопільно, а ДТП сталося внаслідок виїзду перетину перехрестя на заборонний сигнал світлофора.

"Під'їхав до світлофора і об'їхав справа "чергу", в якій стояла всього пара машин. Це саме по собі обурливо і ніколи не вітається іншими водіями, хоча серед нас святих немає, — написав Мочанов. — Встав за стоп-лінію, світлофор не бачить, рвонув на червоний. Це теж не випадковість. На жаль. І "ice on cake" — на фото видно, що ремінь безпеки давно і надовго пристебнутий в гніздо, і дитячий омбудсмен просто сидів на ньому зверху, явно пристебнувши таким чином ремінь не сьогодні і не перед цією поїздкою".

Раніше "Коментарі" писали, що з'явилося нове відео з моментом зіткнення мікроавтобуса Toyota, за кермом якої був омбудсмен Микола Кулеба.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!