Головна Новини Суспільство події "Гармошка" з 17 розбитих авто і три автобуси бійців "Альфа" через погрози Зеленському: яким був цей четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

"Гармошка" з 17 розбитих авто і три автобуси бійців "Альфа" через погрози Зеленському: яким був цей четвер

Сьогодні в Україні запрацювала нова прикордонна служба і з'явився елітний спецназ ДБР

28 листопада 2019, 20:00 comments2742
Поділіться публікацією:
"Гармошка" з 17 розбитих авто і три автобуси бійців "Альфа" через погрози Зеленському: яким був цей четвер

Масова ДТП. Сьогоднішній туманний ранок приніс в Україну потрійну масову аварію в Одеській області. Як розповіли в облуправлінні поліції, в районі клеверного мосту зіткнулися, в цілому, 17 автомобілів. Так, на самому мосту не розминулися Opel, Geely і Mercedes: постраждали два пасажири "китайця" — травми одного з них виявилися несумісні з життям. Тим часом, під спорудою зіткнулися МАЗ, Daewoo і Hyundai, внаслідок чого постраждала одна людина. А перед самим мостом один за іншим влетіли одна в одну 11 машин. В результаті, водія і пасажира сильно зім'ятого ВАЗу евакуювали рятувальники. Медики діагностували у них переломи ніг і струс мозку.

Обшук через погрози. Співробітники Державного бюро розслідувань влаштували обшук в будинку у волонтера Марусі Звіробій, у якої вилучили зброю, блокнот і телефон. На обшук приїхали три автобуси бійців "Альфа". За словами Звіробій, зброю забрали, тому що у неї була прострочена реєстрація, а в телефоні і блокноті нічого секретного нібито немає. Нагадаємо, народному депутату від партії "Євросолідарність" Софії Федині і волонтеру Марусі Звіробій може загрожувати в'язниця за те, що в Facebook вони провели 45-хвилинний стрім, де звернулися до Володимира Зеленського з нагоди його спілкування з добровольцями в Золотому. Нардеп і волонтер використовували ненормативну лексику, звинувачували президента в проросійській і поразницькій позиції, а також припустили, що він закінчить не своєю смертю. Кримінальна відповідальність їм світить лише в тому випадку, якщо експертиза знайде в відеозверненні факт загрози.

Спецпризначенці. Державне бюро розслідувань України отримало в свої ряди перших оперативних співробітників спеціального призначення. Управління спецназу ДБР сформували як елітний підрозділ, який забезпечить силову підтримку оперативних дій. Як відомо, раніше закон про ДБР не передбачав наявність власних оперативних співробітників у складі Бюро. Тільки в травні 2019 року депутати змінили законодавство, і з того моменту ДБР зайнялося формуванням силового крила.

Розширили повноваження. З сьогоднішнього дня в силу вступив закон про вдосконалення діяльності Державної прикордонної служби. Тепер прикордонники, крім колишніх обов'язків, зможуть займатися і оперативно-розшуковими заходами. Вартові кордону будуть шукати людей і фіксувати порушення закону, а також добувати інформацію, яка буде знаходитися в інтересах безпеки громадян і держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!