Головна Новини Суспільство події Генпрокурор Рябошапка призначив нового заступника
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокурор Рябошапка призначив нового заступника

Стало відомо, хто став новим заступником генпрокурора України Руслана Рябошапки

4 січня 2020, 15:15 comments2139
Поділіться публікацією:
Генпрокурор Рябошапка призначив нового заступника

Заступником генерального прокурора України Руслана Рябошапки став 62-річний Віктор Чумак – екс-головний військовий прокурор країни. Про це призначення стало відомо з сайту Офісу генерального прокурора України.

З вересня 2019 року Чумак обіймав посаду головного військового прокурора, але в зв'язку з реформою органів прокуратури закон ліквідував підрозділ військової прокуратури, а відповідно – і посаду. Але Чумак залишиться працювати в тій же сфері. На посаду заступника Рябошапки він був призначений 2 січня цього року, згідно із сайтом Генпрокуратури України.

Зазначимо, що першою "правою рукою" Рябошапки є Віталій Касько, а іншими заступниками раніше стали Віктор Тріпак і Гюндюз Мамєдов.

Нагадаємо, з нового року розпочав роботу Офіс генерального прокурора України, а Генеральна прокуратура – ліквідована. Закон про реформу органів прокуратури передбачає, що генпрокурор має право ліквідовувати й реорганізовувати окружні та облпрокуратури. Військові прокуратури зникли, але за необхідності генпрокурор зможе створювати спеціалізовані підрозділи. До того ж, зменшили загальний прокурорський штат з 15 тис до 10, але підвищили зарплату — з 12 до 15 прожиткових мінімумів. Однак встановили ліміт на розмір премії прокурора до 25%. Додамо, що до 1 вересня 2021 року зупинена робота кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що половина українських прокурорів не впоралися з переатестацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!